Spis på naturlig vis: Min sommerlige matpakke

Laksesalat i sommermatpakken!

Spis på naturlig vis gjennom fire årstider – med Grete Ekker

Grete Ekker deler gode tips og råd med leserne av Lokalavisa #fjordtilfjord. Hun er utdannet kokk og kostøkonom, samt kurset i ernæringsterapi og antistressterapi. Hennes store interesse og lidenskap er naturlig mat som spises ute i det fri. Her kan du lese om hennes sommerlige matpakke. Bli inspirert!

Med kropp og sjel gjennom årstidene

Nå er kroppen i sommermodus. Når lyset har kommet tilbake etter vinteren får vi mer energi til aktivitet og høyere forbrenning. Ferske råvarer med høyt næringsinnhold er godt påfyll med næringsstoff i kroppen.

Ernæring er det viktigste grunnlaget for vår helse. Vi trenger godt med proteiner og naturlig fett, og moderat med karbohydrater.

Jeg anbefaler mest mulig av ferske råvarer når det er tilgjengelig. Ofte har ferske råvarer et høyere innhold av næringsstoffer enn etter foredling.

Skap din egen salat og ta med på tur

Ettersom bålforbudet gjelder for en stor del av sommeren deler jeg gjerne noen tips for turmat som ikke trenger varmebehandles ute.

Dagens matpakke består av: Fisk, frukt, grønnsaker, bær, egg og melkeprodukter. Dette er mat som er proppfulle av livsviktige næringsstoffer!

I denne matpakken valgte jeg å bruke middagsrester. Jeg oppfordrer til å ta en titt i kjøleskapet og se hva som finnes for å lage en frisk og næringsrik utelunsj.

Skap din egen salat, med miks av mettende råvarer! Bruk fantasien og tilsett gjerne andre fiskesorter eller bruk bønner i stede for egg.

Vi hadde rester av en laksemiddag i kjøleskapet. Laksen har vi fisket selv. Vi gledet oss til å smake på fersk og feit laks rett fra elva! Den ble bakt med sitrus, løker, smør og enkle krydder.

Når vi nå skal ta med oss en salat ut på tur blir det altså laksesalat. Sammen med laksen er det grønt og rødt i grønnsaker, samt egg, bønner, urter og ulike løker. Et måltid med laks og egg gjør kroppen sterk og fornøyd! Jeg tenker det gir bedre metthetsfølelse å ha tilstrekkelig med fett og proteiner i en salat.

Jeg velger bort brød, og ved siden av har jeg en rømmedressing med urter og krydder.

Som dessert har vi laget en god fruktsalat med en dott krem på, noe min datter elsker og ser på som bedre enn noe annet sukkertøy.

Det er ekstra kos med dessert!

Med noen forberedelser

Som dere ser så har vi forberedt turen godt, men likevel veldig enkelt! Med disse råvarene trenger vi bare ta med to bokser for salaten og to bokser for tilbehør. Vi foretrekker friskt vann til drikke.

Når vi først er ute på tur så synes vi at det er koselig å ha med duk, kopper og bestikk. Da kan vi dekke litt i naturens egen storstue.

Vi gleder oss på tiden utover sommeren med bær og sopp, krabbe og mere fisking.

Man trenger ikke rekke over alt av natur for å få med seg gylne øyeblikk og flotte naturopplevelser sammen. Vi har gjerne med oss noen uteleker som vi synes kan være like gøy å gjøre ute i naturen som hjemme på plena.

Jeg ønsker alle en god sommerferie med fine naturopplevelser sammen med venner eller familie!

Ferskere fisk enn dette får du ikke! 🙂

 

Lina spiser gjerne laksesalat.

 

Lina leker seg med ei fiskestang og øver på å selv fiske.

 

Hilsen Grete
Spis på naturlig vis

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse