Stor interesse for Nye Altibox TV, NTE og Frivilligsentralen inviterte til seniorkurs

Populært samarbeid mellom NTE-Altibox og Namdalseid Frivilligsentral, t.v. Kai-Andre Halvorsen-Ringseth, Skjalg Marken, Øystein Sørkilflå og Monica Sotberg

NAMDALSEID

Med Nye Altibox TV har man tilgang til en grunnpakke med 15 kanaler i tillegg til en mengde kanaler som man selv kan velge til og fra.
– Altibox gir deg strømmetjenester som HBO og pakker med toppkanaler innenfor sport, film og underholdning.

Seniorer

Mandag kveld inviterte NTE Altibox og Namdalseid Frivilligsentral til kurs for seniorer. Her møtte 25 interesserte opp og ekspertene fra NTE viste bruk og muligheter med den nye dekoderen, fjernkontrollen, apper og web-tv. Her fikk deltakerne høre om selvbetjeningssiden Min side der man kan endre innstillinger på hjemmesentral blant annet endre PIN-koder, TV-guide, velge TV-innhold og bestille tilleggstjenester.
– Her kan man også kjøpe/leie filmer.

Ny tv-opplevelse
Her har man en grunnpakke-TV med 15 kanaler og et programarkiv som er tilgjengelig i syv dager. Dette er laget for å være enkelt i bruk, samtidig som det skal inneholde alle tjenester og funksjoner som trengs for å skape en god tv-opplevelse for alle.

– Nå trenger man ikke å stresse seg heim for å se et TV-program, nå kan man enten starte forfra eller se programmet på nytt. Her er 500 timers opptak og man kan se TV på alle enheter via Altibox-appen når og hvor man vil, både i og utenfor hjemmet, sa Kai-Andre Halvorsen-Ringseth fra NTE.

– Kan man bruke dette nye på eldre TV-apparater?

– Både ja og nei. Har du en TV som bare har scartinngang, da kan det nye ikke brukes. Her er det bare HDMI utgang, men det finnes «eldre» TV-er som har begge deler, da er det ok, svarer Ringseth.

– På eller avslått dekoder?

– La hjemmesentral og dekoder være på hele tiden. Slår man av disse må de gjøre runden med ny start hver gang du slår på TV`n, det er unødvendig og de bruker veldig lite strøm. I blant er det selvsagt lurt med en restart. Skal man reise bort over flere dager er det lurt å trykke på av-knappen, sier han videre.

Ikke i tekniske rom
WIFI er kommunikasjon gjennom luften, trådløst internett.
– Det er viktig at man har mottak/dekoder så nærme hjemmesentralen som mulig og at denne står fritt. I et hus vil det være mye som hindrer god kontakt til flere apparater, for eksempel murvegger, varmtvannsbereder og sikringsskap. Da vil en forsterker være tingen, denne gir selvsagt best effekt når den kables, noe alle kan utføre selv, sier Kai-Andre.

I borettslag og leilighetskomplekser blir ofte hjemmesentralen montert i tekniske rom.
– Dette er veldig uheldig for i et teknisk rom er det alt fra varmtvannsberedere, masse rører, sikringsskap og annet som hindrer god kontakt til mottakere.

Etter et lærerikt kurs og god informasjon fra NTE sine mannskap var det anledning for mange interesserte til å gå til anskaffelse av Nye Altibox sin dekoder.
– Dette blir spennende og mye nytt å lære!

Vigdis og Brynjulf Gystad fikk gode råd av Kai-Andre Halvorsen-Ringseth.

 

Nils Roel hadde ingen betenkeligheter til å bytte til Nye Altibox, t.v. Skjalg Marken og Øystein Sørkilflå.

 

: Etter mye god informasjon og svar på mange spørsmål var det mange som handlet ny type dekodere, blant andre Vigdis Bulling Kristiansen.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse