Sykkelverden inntar Namsos!

Sykkelverden inntar Namsos!

NAMSOS

Pressemelding fra Kommunalsjef kultur og inkludering Namsos kommune Ann Evy Duun

 Namsos kommune er vertskommune for det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway – som for første gang skal gjeste Trøndelag. Lørdag 13. august starter rittets tredje etappe på Festplassen i Namsos, og følger Fylkesveg 17 mot Steinkjer. Vi ønsker å vise Namsos, Namdalen og Trøndelag fra sin beste side, og vi håper å se så mange som mulig langs løypa. 

Stengte veier og helikoptertrafikk

ARN er et stort internasjonalt sykkelritt med TV-sendinger i 190 land. To helikoptre følger løpet, og de vil fly både høyt og lavt for å filme selve rittet, men også landskap og aktiviteter som foregår utenfor løypetrasèen.  Dette er en unik mulighet til å vise oss fram! Samtidig er det også viktig å være klar over at helikoptrene flyr så lavt at det vil kunne medføre en del støy og forstyrrelser for husdyr – spesielt kyr, hester, sau ol. Namsos kommune har sendt informasjon til gårdbrukere og reineiere langs løypa, med oppfordring til alle om å følge opp dyrene sine ekstra denne dagen.

Kart over etappen: #ARN22 – Discover the stage Før og under sykkelrittet vil alle veier langs løypa stenges. Veiene stenges cirka to timer før syklistene skal passere, og de åpnes tidligst en halv time etter at rytterne har passert. Dette betyr at all motorisert ferdsel over og langs de berørte veiene må skje før og etter tidspunktene som er oppgitt fra Arctic Race of Norway. Nødetater kan passere. Vi oppfordrer alle til å sette seg godt inn i tidspunkt for stengte gater og veier.

Oversikt over stengte gater og veier

 Gratis parkering i Namsos sentrum

Det vil være gratis å parkere i Namsos sentrum denne dagen. Vær oppmerksom på at deler av byen er avstengt, og parkeringsmulighetene noe redusert. Husk også at veiene er stengt langs løypa deler av dagen, og at dette vil kunne påvirke når på dagen du må kjøre.

 Heis flaggene – sammen skal vi skape folkefest!

Vi håper alle som har mulighet tar del i folkefesten og skaper liv og røre langs løypa. Nå kan vi vise fram den flotte kommunen vår til hele verden! Bor du langs løypa, kan dette være en fin anledning til å for eksempel heise flagget.

Det går en bilkaravane fra Namsos sentrum cirka klokka 12.00. Dette er en bilparade hvor sponsorer bidrar med aktiviteter og gir ut små gaver. Karavanen stopper på Bangsund og Namdalseid, og her blir det aktiviteter i regi av de ulike sponsorene for rittet.

Start og passeringstider langs løypa

Møt sykkelstjernene på festplassen!

Det blir et eget arrangement på Festplassen hvor rittet starter. Arrangementet starter klokka 10.00 og varer til klokka 16.00. Her kan du følge rittet på storskjerm, det blir matmarked, mini-sykkelritt for barn, NAV og Bufetat skal ha boder, sykkellagene vil bli presentert, ordføreren vil tale og både Grannes og DDE vil opptre.

Er du en skikkelig morgenfugl, anbefaler vi å møte opp allerede klokka 07.00 for å heie fram syklistene fra Idretten skaper sjanser. Dette er et aktivitetstilbud for mennesker med rusutfordringer som gjennom idretten får oppleve mestring, inkludering og gleden ved å være på et lag.

Program for Folkefest på festplassen

De frivillige gjør dette mulig!

For å kunne gjennomføre Arctic Race of Norway, er nesten 200 frivillige i sving – blant annet som løypevakter. Det hadde ikke vært mulig å gjennomføre denne folkefesten uten disse frivillige. Namsos kommune og Arctic Race ønsker å takke alle som stiller opp – og oppfordrer alle til å heie også på de frivillige denne dagen. Møt dem med et smil om de må gi deg beskjed om at veien er stengt. De gjør folkefesten mulig!
Mer informasjon:

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse