Motorsagkurs for kvinner, åpent også for menn

Teori må til, stell og vedlikehold av motorsaga er viktig, fra venstre Ann Karin Lingen, Elin Valkvæ Haugland og Lasse Bruun (Foto: Privat)

NAMDALSEID

Leserinnlegg fra Namdalseid Bygdekvinnelag v/Gudny Sverkmo og Skogkursinstruktør Bjørn Arve Øvereng

Namdalseid Bygdekvinnelag arrangerte sist helg motorsagkurs for damer, med tilgang for menn dersom det var plass. Dette var et kurs i samarbeid med Allskog Namdalseid – og Flatanger Skogeierlag og åpent for alle fra 15 år og oppover. 5 deltakere meldte sin interesse.

Den teoretiske delen av kurset på lørdagen var i verkstedet på Bonhaug. Her fikk deltakerne lære om motorsaga, stell og vedlikehold.
Den praktiske delen ble holdt i skogen til Tone Fossli i Fosslia, alle trivdes til tross for en bløt søndag! Vi håper også å få til kurs igjen til neste år!

Sikkerhet som hovedtema

– Kursdeltakere var: Ann Karin Lingen, Elin Valkvæ Haugland, Lasse Bruun, Sandra Josefine Eldnes og Elvira Sverkmo. Kurset er, som det kommer frem av navnet, et kurs i grunnleggende bruk av motorsag. Det er sikkerhet som er hovedtema, først med gjennomgang av påbudt/bruken av verneutstyr på kropp og sag, enkelt stell og vedlikehold av saga. Under den praktiske delen av kurset legges størst vekt på sikker trefelling og sikker arbeidsteknikk under kvisting, herunder også betydningen av riktig teknikk for å unngå unødig belastning på kroppen.

Dokumentasjon

– Etter å ha gjennomført dette kurset får deltakerne utstedt kursbevis med spesifikasjon av opplæringens innhold. Beviset er deltakerens og arbeidsgiverens dokumentasjon på sikkerhetsopplæringen.
– Kursmateriellet gir kunnskaper om sikkerhet og anbefalinger om bruk av utstyr og utøvelse av arbeidet. Sammen med kursinstruktør kombineres teori med praktiske øvinger.

Kurset er tilrettelagt for brukere av motorsag, både innenfor landbruk/skogbruk og ansatte innen e‑verk, vegvesen, jernbaneverket, parkvesen og andre.

Kaffepause i verkstedet på Bonhaug, Gunnar Setter, ytterst til høyre, kom innom. Han er en vant skogakar! (Foto: Privat).

 

Ei god sag må være kvass, instruktør Bjørn Arve viser filing av sagkjede. (Foto: Privat).

 

Så bar det til skogs. (Foto: Privat).

 

Både gran og annet virke måtte gi seg for ivrige kursdeltakere. (Foto: Privat).

 

«Skogsarbeider» Elin Valkvæ Haugland er rustet for tømmerhogst. (Foto: Privat).

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse