Den nye skolen ble offisielt åpnet med et stort smell og «Verdens beste åpningsnummer»

Åpning av Namdalseid skole og idrettshall, fra venstre assisterende Fylkesmann Øystein Johannesen, Jorunn Lilleslett fra kultur i Fylkeskommunen, ordfører Arnhild Holstad, rektor Trine Risan og ordfører i gamle Namdalseid kommune Steinar Lyngstad

NAMDALSEID

Fredag var det stor festdag ved Namdalseid skole. Endelig kunne den nye flotte skolen og idrettshallen åpnes, og det med et stort smell. Taler fra inviterte gjester og herlig underholdning av alle de 163 elevene ved skolen.

– Dette har vi ventet lenge på. I dag er det fest! Vi begynte å planlegge åpningen av skolen i fjor der alle elevene skulle delta i åpningsprogrammet. På grunn av forskjellige forsinkelser og koronatid måtte alt utsettes. Nå måtte vi bare «brett opp arman» og starte på nytt og ta hensyn til smittevern. Nå er vi her, smilte rektor Trine Risan.

Heldige
Når det er fest, er det alltid inviterte gjester så også på åpningen av Namdalseid skole og idrettshall. Invitert var assisterende Fylkesmann Øystein Johannesen, Jorunn Lilleslett fra kultur i Fylkeskommunen, ordfører Arnhild Holstad, Namsos kommunestyre, ordfører i gamle Namdalseid kommune Steinar Lyngstad og entreprenører som har vært med på anlegget. Ordfører i Namsos kommune Arnhild Holstad åpnet festen etter en flott innmarsj av elevene.

– Makan til flott skole! En ting er inne i skolen, men uteområdet, jeg har aldri sett det finere og bedre. Skulle ønske man kunne starte på skolen her. Jeg tror ikke det finnes finere skole enn denne i hele Namdalen, så gratulerer med ny Namdalseid skole og idrettshall. Dere er heldige som får gå på skole her, det må være utrolig kjekt, sa ordfører Arnhild Holstad blant annet.

Namdalseid skole skulle vært åpnet da det enda var Namdalseid kommune, men av forskjellige årsaker og korona ble det ikke slik.

– Derfor er det naturlig at det er «gammelordfører» Steinar Lyngstad som åpner ny skole og idrettshall, sa ordføreren.

Ordfører i gamle Namdalseid kommune Steinar Lyngstad fikk æren av å åpne den nye Namdalseid skole.

Vi er stolte
– Det er ei stor glede og ære å få lov til å forestå åpning av ny Namdalseid skole og Idrettshall. Jeg måtte klype meg i både den ene og andre handa for å forstå at vi står her i dag med ny skole, idrettshall og et fantastisk uteområde. Vi har fått en fantastisk skole med mange flotte løsninger og den er en flott arbeidsplass for alle. Ikke minst en egen idrettshall så man slipper å kjøre langt for å komme på treninger. Vi er stolte av det vi har fått til her på Namdalseid. På denne gledens dag og åpning av skolen skal vi ikke klippe snor, men vi skal gjøre åpningen med et smell. «Elever, e dåkk klar»? Da erklærer vi Namdalseid skole og idrettshall for åpnet, 1-2-3, (et «enstemmig» smell fra 163 ballonger), sa en stolt Steinar Lyngstad blant annet.

Verdens flotteste
– Gratulerer med ny skole! Dette er et praktbygg, her er det gode forhold til å leke, lære og å være sammen. Ta godt vare på skolen, gratulerer med dagen! sa assisterende Fylkesmann Øystein Johannessen blant annet.

– Takker Namsos kommune for godt samarbeid. Her vil mange barn og unge få en trygg oppvekst sammen med andre brukere. Gratulerer! hilste Jorunn Lilleslett fra kultur i Fylkeskommunen.

– Endelig er vi her, i verdens flotteste skole. Vi har ventet lenge på denne dagen, i dag er det fest. Alle her har vi vært delaktige i en lang prosess og våre ideer på diverse løsninger ble tatt på alvor. Se bare på uteområdet. Det er en fryd å se elevene ute i friminuttene og det har blitt et nærmiljøanlegg som gir økt aktivitet. Vi er stolte av dette og det er kjekt å se at området også brukes utenom skoletid. På vegne av alle elever og ansatte; tusen takk til alle dere som har bidratt til at dette praktbygget/anlegget står ferdig her i dag. En stor takk også til FAU som stilte opp og fikk flyttet oss inn i den nye skolen, sa en strålende glad rektor Trine Risan blant annet.

Spente elever venter på åpningssignal fra Steinar Lyngstad, et felles smell med ballonger var skikkelig tøft!

«Så artig»
Så var det hovedpersonene; alle skolens elever! De kom marsjerende inn i idrettshallen fra fire innganger, flott og disiplinert fant de fram til sine respektive «klasseplasser» på golvet. Her holdt de sine plasser og ballonger til Steinar Lyngstad ga beskjed om åpningssalutt og 163 ballonger smalt klokka 11.12.

Etterpå fikk gjestene høre livlig sang og i refrenget var det: «Så artig, så artig, så artig» og bedre kunne det ikke sies på denne store åpningsdagen.
Det store åpningsnummeret som elevene hadde øvd hardt på var en stor opplevelse. «Verdens beste åpningsnummer» der instruktør Anett Hjelkrem hadde vært behjelpelig. Du verden, dette var fantastisk! All honnør til alle elevene for en vel utført åpning; dette var proft. Dere hadde et show som bergtok alle de inviterte gjestene og ga både gåsehud og våte øyne. Herlig!

Mektig imponert
Etter åpningen i idrettshallen ble gjestene inviterte til skolens amfi. Her var det sang med Snorre Sverkmo Julnes og taler og gaver fra mange entreprenører som hadde vært delaktig i bygging av skolen.

Inviterte gjester i skolens flotte amfi.

Her er litt av det som ble sagt:

– En skole for framtida! Vi har hele tiden bygget og tenkt miljø, på barna og på framtiden. Et fantastisk prosjekt å få være med på, stor takk til Frank og alle involverte, byggeleder Kristian Lamo.

– God arkitektur gir god læring! Det gode bygget, utearealet, lærerne og læreboka gir gode læringsmuligheter, Marion Fust Sæternes, Arcon Prosjekt AS.

– Mektig imponert! Her er det ikke spart på noe og det har vært utrolig artig å få være med på. Plantenes evne til å rense luft, her er det 1.500 planter som er et flott miljøtiltak og gir et godt inneklima. Denne blomsterveggen må klippes og holdes i orden av en gartner, sier daglig leder Anlegg og Utemiljø AS Arvid Ekle.

Gaver og blomsterhilsener ble utvekslet før gjestene ble inviterte til kaffe og bløtkake i den nye storstua på Namdalseid. Elever i 10.klasse ordnet med kaffe- og kakeservering.

Dette var uten tvil «Verdens beste åpningsnummer».

 

Gaver fra entreprenører, fra venstre daglig leder Arcon Prosjekt AS Jørgen Wien, Marion Fust Sæternes, Arcon Prosjekt AS, rektor Namdalseid skole Trine Risan og kontorleder Norconsult Nord-Trøndelag Rune Gjermo.

 

Gave til skolen fra daglig leder i Grande Entreprenør AS Morten Hynne.

 

Gaver fra entreprenører, fra venstre daglig leder Arcon Prosjekt AS Jørgen Wien, Marion Fust Sæternes, Arcon Prosjekt AS, rektor Namdalseid skole Trine Risan og kontorleder Norconsult Nord-Trøndelag Rune Gjermo hadde med blomster.

 

Teknisk sjef i Namdalseid kommune Frank Ueberfuhr hadde gode ord og hilsen til alle entreprenører, elever og lærere.

 

Daglig leder Anlegg og Utemiljø AS Arvid Ekle foran den fantastiske blomsterveggen i skolen.

 

Snorre Sverkmo Julnes spilte gitar og sang, pianist kulturskolelærer Jan Åge Kolstad.

 

BILDER FRA ÅPNINGSNUMMERET:

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*