Fiber til området Sjøåsen og omegn

- Klart vi må være med på dette, fra venstre Magnar og Else Langøren, Stein og Gunnhild Vik, sammen med selger fra NTE Marked Anette Hammer

SJØÅSEN

Namsos kommune har vedtatt å satse på bredbånd for å sikre næringsliv og husstander best mulig infrastruktur. Utbyggingen er et samarbeidsprosjekt med Trøndelag fylkeskommune og NTE Marked AS. Bredbånd over fiberoptisk nett kan levere fremtidens tjenester med symmetriske hastigheter opp til 1000 Mbps. I tillegg kan man få landets beste tv-løsning, og andre digitale tjenester.

Utbyggingen
Dette prosjektet dekker området på begge sider av Fv17 fra Osenkrysset til og med Gryta, og langs Fv766 fra Sjøåsen til Alte og fra Åsnesset til Mølnå. Området består hovedsakelig av private husstander og gårder.

NTE tilbyr sine kunder internett med lynets hastighet og markedets beste og mest moderne Tv-løsning fra Altibox. I forrige uke hadde NTE Marked AS stand på Lyngen fjordhotell og mange interesserte møtte opp for å høre om mulighetene med Altibox og fibernett.

– Det nettet vi har nå er både tregt og ustabilt. Klart vi må melde vår interesse på dette prosjektet og håpe det går i orden, sa Stein Vik.

Stor interesse
I det aktuelle området er det 66 husstander og for å kunne starte opp dette fiberprosjektet måtte 53 være interesserte.

– Vi kom i mål og 56-57 husstander har meldt sin interesse for prosjektet. Vi kommer til å starte graving så snart vi har godkjenningen i orden, blir utpå høsten. Dette er jo et gedigent spleiselag der Namsos kommune, Trøndelag fylkeskommune og NTE Marked AS er aktører. Dette blir bra for de involverte, man skjønner hvor dårlig nett man har hatt når man får fiber i stua, sier salgssjef for NTE Geir Hellan på telefon onsdag.

Nå blir det fiber til Alte, hva med Tøtdal?

– Det er stor pågang etter statlige midler i hele landet til slike fiberutbygginger. Det er kommunene som søker om økonomisk støtte og da blir det så utbyggingen blir litt sånn bit for bit, det er mange som ønsker penger. Området Tøtdal kommer det også når muligheten byr seg, vi jobber fortløpende utfra der vi har utarbeidet, sier Hellan.

Anette Hammer orienterer om fiber og Altibox.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*