Thomas Brøndbo og hans musikkvenner skapte julestemning i kirka

Sang og konsert med samme tittel; «Heim et annet sted på jord», en hyllest til de norske sjømannskirkene rundt i verden og den viktige jobben de utfører

NAMDALSEID

I fjor debuterte Thomas Brøndbo med sin juleturne i fem kirker, i år inviterer han til førjulskonsert i 10 kirker til sammen i Trøndelag og Nordland. Tirsdag var han i Namdalseid kirke.
– Dette blir en tradisjon så sett av cirka denne datoen i 16 år framover. Det er kjekt å kom hit til Namdalseid kirke og holde julekonsert, og dermed var artisten i gang med å skape en herlig julefølelse.
Kirkerommet ble mørklagt, rødt lys skiftende med oransje, blått og lilla, en storskjerm med bilder og videoer gjorde sangene magiske, en helt flott opplevelse.

Konserten hadde samme tittel som i fjor; «Heim et Annet sted på jord» og sangen med samme tittel ble skrevet og spilt inn i 2018.
– Sangen er tilegnet de norske sjømannskirkene rundt i verden som sjømenn gjennom lange tider har oppsøkt, kanskje i vanskelige tider. De forteller at det å komme dit er som en «Heim et annet sted på jord», forteller Thomas.
Sangen ble introdusert på storskjerm av sjømann Øystein Kristiansen og den var en radiohit for Thomas i fjor.

Deklamering
Blant alle de flotte sangene var det i år opplesing, noe nytt som virkelig gjorde seg. Forteller Hans Roger Selnes leste først «Sånn e det» og han hadde «oversatt» og framførte Juleevangeliet på Trøndersk. Gode innslag som skapte en ekstra stemning i kirka.

Thomas åpnet med en av de fineste sangene, «Det brenn et lys».. i mørkaste tida! Thomas sier at jul er noe helt spesielt for han og sangen «Jul for mæ» av Trond Gunnar Skillingstad er en personlig sang for han; Når treet lyser i bygda mi, Da e det jul ferr mæ…og med en familievideo fra unge år i bakgrunnen ble dette en flott opplevelse. En av Thomas sine favoritter er «Nå tennes tusen julelys». «Romjulsdrøm» av Alf Prøysen og sin egen melodi «No ringes jula inn igjen», Terje Nilsen sin «Heim te jul» og «Julkortet» en DDE melodi fra 1999. Det var bare et herlig knippe med de vakreste julesangen de vel 100 oppmøtte fikk høre. En topp avslutning med «Deilig er jorden», disse dyktige musikerne vet å skape stemning på sine konserter.

Med seg i bandet hadde Thomas Brøndbo; Stig Hollup på gitar, Eirik Øien på bass og Terje Tranås på keyboard/tangenter og oppleser Hans Roger Selnes.

– Hørt i forbifarten; – dette var en stemningsfull og herlig konsert, – vakkert og magisk, – vi kommer igjen neste år også, herlig å være med på dette!

Det å være musiker sånn like før jul er ganske så travelt, de startet i Skage kirke 24. og de holder siste konsert på denne turneen 18. desember i Vår Frue kirke i Trondheim.

«Det brenn et lys i mørkaste tida».

 

Hans Roger Selnes leste blant annet Juleevangeliet på trøndersk.

 

En av Thomas Brøndbo sine favorittjulesanger er «Nå tennes tusen julelys».

 

Julekonsertens aktører, fra venstre Thomas Brøndbo sang, Stig Hollup på gitar, Terje Tranås på keyboard/tangenter, Eirik Øien på bass og oppleser Hans Roger Selnes.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse