Endelig blir det ny småbåthavn på Statland

FRYDER SEG: - over ny småbåthavn, dugnadsgjengen lørdag, f.v. Torfinn Martinsen, Tore Hanssen, Sverre Finanger, Kurt Ove Ribe, Tore Olsen, leder Bjørnar Blengsli, «havnesjef» Leif P. Martinsen, Ove Tarangnes Nesbø, Roberto Claassen, Åge Rolandsen, Geir Hågensen, Kolbjørn Engesdal og Bjørn Martinsen.

 

STATLAND

Statland Båtforening får endelig sin småbåthavn med plass til 49 båter og gjestehavn. Lørdag var det dugnad med mye skruing, og det er 7-8 ledige båtplasser.

Småbåthavna på Statland og mye med den ble ødelagt under raset i januar 2014. Tidlig i sommer ble alt klart for å anlegge ny småbåthavn, og nytt anlegg og bølgedemper ble bestilt. Lørdag var medlemmer i båtforeninga i full gang med å skru sammen deler til den nye småbåthavna.
– Statland Båtforening har jobba lenge for å få dette i havn, så dette er en merkedag for oss alle. Vi har nå klargjort utriggere og fortøyingsbommer slik at monteringsfolk på båten «Marina Ocean», fra leverandør Marina Solutions AS på Ørsta, kan legge alt ut på sjøen. Dugnadsfolk stiller opp og monteringene ble raskt utført, smiler leder Bjørnar Blengsli.

Helårs
I småbåthavna til Statland båtforening er det plass til 49 båter, og de har 7-8 ledige plasser. Dersom det blir interesse for flere båtplasser har de mulighet til å utvide kapasiteten. Blengsli sier at båtlivet på Statland er stort og det er bare en kort båttur før man er ved storhavet. Er vind og vær ikke helt med så er mulighetene for en båttur alltid tilstede innover i fjordene, og det er isfri havn gjennom vinteren.
Statland Båtforening har 34 medlemmer fra Trondheim, Levanger, Steinkjer, Namsos, Nærøy og lokale båtentusiaster. Flere av de utenbygds medlemmene har feriehus på Statland eller hytter i nærheten.

Endelig
Småbåthavn på Statland har lenge vært et ønske, for siden 1953 har det vært snakk om molo ut til Kalvikskjæret.
– Det har vært flere forsøk på å få til dette, men det ble aldri noe resultat. Endelig, nå høsten 2017 får vi alt i orden, dette blir skikkelig bra. Vi retter en stor honnør til Namdalseid kommune med ordfører Steinar Lyngstad i spissen for at dette gikk i orden, sier en glad «havnesjef» Leif Martinsen.

 

MONTERING: Skrunøkkel 17 mm gjorde susen, f.v. Ove Tarangnes Nesbø, Roberto Claassen og Kurt Ove Ribe.

 

FLATPAKKE: Nesten som en hvilken som helst flatpakke, mye skruer og montering. Går fort når man er mange om jobben.

 

ANKERMANN: Leder i Statland Båtforening Bjørnar Blengsli ved noen av de svære ankrene som skal holde alt på plass.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse