Statland skole feiret 110 år

- Gratulerer med 110-årsjubileet, sa ordfører Frode Båtnes og overrakte roser til rektor Solgunn Ekker

STATLAND

Som den eldste skolen i Namsos kommune kunne Statland skole onsdag feire sitt 110-års jubileum. Rektor Solgunn Ekker kunne ønske en fullsatt gymsal med gjester, lærere og elever med foreldre velkommen til feiring.

Viktig i lokalsamfunnet

– Det er to år siden vi hadde fullt hus her. Det er koselig å se at så mange har tatt turen hit for å markere skolens 110 år. Det har vært skole her på denne tomta, om ikke akkurat her denne skolen står. Elevene har den senere tid hatt mye fokus på lokalhistorie og om skolen og med god hjelp har vi fått til denne feiringa, sa rektor.

– Statland skole er med sine 110 år den eldste skolen i kommunen. Det er viktig å feire seg selv og nyte gleden av å feire slik som i dag. Jeg har med roser i takknemlighet til elever, lærere, ansatte og foresatte ved skolen. Skolen er en viktig arena i lokalsamfunnet så til alle dere elever, lærere og samfunnet, Gratulerer med dagen, sa ordfører Frode Båtnes.

Historie

Med god hjelp fra folk bygda har elevene ved skolen jobbet mye med å lage et historisk tilbakeblikk fra 1912 og til i dag. Her fikk gjestene presentert skoledager fra tidligere år og skoledagen var kanskje ikke så mye annerledes enn i dag. I alle fall var langfriminuttet ett av dagens høydepunkt med mye leik ute. Det var flotte historier elevene hadde laget med masse gamle bilder fra Buvik, Statland og Utvorda. Mye historie kom fram både fra krigen og hvordan lokalsamfunnet var i gamle dager. Her ble både sagbruk, fabrikker, butikk, båter og havn og det som ellers har vært i bygda nevnt, og hvordan det er i dag. Godt jobba alle elever, dette var interessant.

Det ble også nevnt at det var mye sang i skolen før i tida, det kunne lærerne fortelle at det synges også i dag. Det ble også sang på jubilefesten og ingen fikk forsyne seg før bordverset var sunget.

– Jeg er stolt av 110-åringen, stolt av elevene og lærerne ved Statland skole og med bare 20 elever synes jeg vi fikk til ei flott feiring. Dette med hjelp av foreldre og foresatte, sier rektor Solgunn.

 

Småtrinnet ved Statland skole har lært mye om gamle dager, og de har snakket med folk som har gått på skolen for «lenge» siden. De hadde intervjuet flere personer og de viste en film der de hadde en prat med Turid Duklæt.

 

Det så sikkert slik ut i klasserommene for mange år siden, her med tidsriktige klær fra venstre Annelin, Brage, Emilie og Mina. Tranflaska «lurer» på katetret!

 

Jo da, det var slik, ei skje tran på mårran, hvem husker ikke den, Eline Natalie «gir» tran til Elvine.

 

Noen eldre og noen unge; gamle bøker var lagt fram og det var mye kjent stoff der; fra venstre rektor Solgunn Ekker, har vært rektor i 5 år, Henning Mathias, Leif Halbostad, begynte på skolen i 1955, Elvine, Turid Duklæt, begynte på skolen 1953, Olav Johan Mork, begynte på skolen i 1951 og lærer Tone Bendiksen.

 

– Så mye folk har det ikke vært her på to år, skikkelig trivelig!

 

Det manglet ikke på godsaker til kaffen, flinke elever!

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse