Etter to år med korona ble det endelig Molomarked, – John Arthur fikk ny bil

John Arthur var på Molomarked sammen med pappa Arve Holm, da ble det ny bil fra Bjørnars Snekkerbod, her ved Bjørnar Aasbø og Eva Bertnes

STATLAND

Lørdag var det Molomarked på Statland og folket visste å besøke det populære markedet. Her var det 15 utstillere, både lokale og litt langvegsfarende. Leder i Statland Vekst var kjempefornøyd, og John Arthur fikk ny lekebil.

– Dette må vi være veldig fornøyde med, rundt 400 betalende og flott Molomarkedsvær. Det er herlig og artig å komme i gang igjen. Vi var jo spente på stenginga av vegen i Sjøåsen midt på dagen grunnet Arctic Race of Norway, men det ser ut som folk taklet dette og foretrakk turen til Statland. Det var jo noen som også kom sjøvegen. Det er artig å se at så mange setter pris på Molomarkedet for det er jo enormt mye arbeid i forkant og undervegs. Heldigvis er det veldig mange som stiller opp på dugnad så dette ble en kjempeflott dag og bare blide folk som besøker bodene, prater og handler, smiler leder Olav Andreas Monsen.

Viktig arrangement

Kommunestyrerepresentant og nyvalgt leder i utvalget for Folk Venke Marie Heimdal møtte for Namsos kommune.

– Det er kun en verdensomfattende pandemi og uvær som kan sette en stopper for Molomarkedet på Statland. Molomarkedet er et utstillingsvindu for Statland, et viktig arrangement for å vise fra denne fine bygda. Nå er dere i gang igjen og etter det jeg er blitt fortalt er dette marked nummer 21 og gratulerer med den. Her er det mange ildsjeler som utfører mange timer og dager med dugnadsarbeid for at vi skal ha det trivelig her på moloen. Takk til alle som står på, utstillerne og til bryggeierne som låner ut sine brygger. Kos dere og ha en fin dag, sa Venke Marie Heimdal blant annet da ho hilste fra kommunen.

Flott marked

Som på tidligere Molomarkeder var det også i år et godt utvalg av mange deltakere. Her var det noe for enhver som for eksempel strikkevarer, flotte bilder, en kopp kaffe og vafler, en hårklipp hos Tip Top Hårsenter fra Namsos, en tur for de yngste i Eliasbåten med RS Ung Namsos, ansiktsmaling eller Synnøves lefser. Ble man skikkelig sulten utover dagen var det mulighet for risengrynsgrøt, Oddbjørns nydelige fiskesuppe elle pølser i brød. Her var det rett mange som benyttet anledningen til en god middag i matteltet.

John Arthur var med pappa Arve Holm på Molomarked og da var gutten på utkikk etter en ny bil. I Bjørnars Snekkerbod var det mye flott tresløyd og der sto bilen fremst i utstillingen.

– Denne fristet så den måtte vi kjøpe, smilte faren og John Arthur ble fornøyd.

Olav Andreas Monsen vant herreklassen i pælming.

VM i pælming hører med på Molomarkedet og disse tre gikk av med seieren: Dameklassen ble vunnet av Tanita Strandheim, herreklassen Olav Andreas Monsen og i barneklassen var det Brage Skjengen-Hågensen som ble best.

Fornøyd med årets Molomarked var leder i Statland Vekst Olav Andreas Monsen.

 

Agnese Bertasjus er en flink fotograf og hadde mye fint å vise fram, – man kan ikke gå herfra uten å kjøpe noe, smilte Kari Porsanger.

 

Det var godt besøk på moloen.

 

Godt matsalg i teltet, her er det Solrunn og Steinar Osen fra Osen som valgte fiskesuppe, servitører er f.v. Amalie Stamnes Hågensen, Sissel Kristensen og Ellen Monsen.

 

Tom Arve Hågensen var blant mange som kjøpte lodd av Sjøhaugen 4H, Emilie Strandheim Hågensen og Amanda Bertasjus selger.

 

Nikoline Mork gledet mange barn med ansiktsmaling, her er det Ask Husvåg Hammer som blir dekorert.

 

Kasper Hågensen og Kim Anders Hatland var to av mange som var med Eliasbåten, skipper er Steinar Ganes fra RS Ung Namsos.

 

Flittige gutter fra RS Ung Namsos som er på mange slike oppdrag og andre mer alvorlige i løpet av en sommer/år, f.v. Niklas Anderstig, Håkon Åsli, Bjørn Henrik Nagelhus, Peder Duna og Steinar Ganes.

 

– Gjett vekta på laksen, den kan bli din, sa Per Helge Monsen til f.v. Moosa Sarshar, Jon Olaf Arvin Skorsted-Sarshar og Mildrid Alise Skorstad. Vekta var 4,72 kg og Leif Halbostad ble vinner!

 

Det var mange som tok lørdagsmiddagen på Molomarkedet.

 

Blide servitører ordnet mange middager, f.v. Amalie Stamnes Hågensen, Wenche Eriksen og Annette Skjengen.

 

Line Sofie Grunnan fikk en hårklipp av Elisabeth Lyng fra Tip Top Hårsenter i Namsos.

 

Kaffe og vafler kunne medlemmer fra Tøtdal Velforening by på, Magnar Aleksandersen var vaffelpressesjef.

 

Leder i utvalg for Folk Venke Marie Heimdal fikk blomster fra leder Olav Andreas Monsen som takk for talen.

 

Skattkammeret hadde mye å by på, – Vi kommer fra Trondheim og vi har deltatt her på Molomarkedet siden 2015 og det er bare her vi stiller ut. Jeg har hytte her på Statland og Skattkammeret kommer tilbake neste år, sier Britt Holm som har med seg Maureen Collet.

 

7777 Mulighetsteam med stand, det handler om bolyst, f.v. Nina Bendiksen, Morten Hågensen, mulig kandidat til å flytte til Statland igjen Silje Hågensen Ryen med sønnen Magnus, Emma Kaldahl og Brage Skjengen-Hågensen.

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse