Julestemning i gartneriet, kvite og røde julestjerner er favoritt

Ingela Langøren forbereder seg på julehandel, - nå blir det å lage sammenplantninger i forskjellige størrelser og ulike typer blomster

SJØÅSEN

Et besøk i drivhuset til Ingela Langøren viser at gartneren slett ikke har fri på vinteren. Her bugner det av julestjerner, både røde og hvite, Asalia, Ildtopp, Julegleder og Julebegonia. Det er ikke bare planter, men pynt av mange slag og nisser i mange størrelser. Ingen tvil, jula er like om hjørnet!

Her var det mye blomster, er Julestjerna favoritten blant kundene?

– Både ja og nei, men den er vel det enda. Asalia, Juleglede og julebegonia er vel like bak, det har litt med allergi å gjøre. Men klart Julestjerner er mest i skuddet og de selger jeg mellom 700-800 stykker av pluss andre blomster. Jeg tar alle planter, hele året, fra Vikan Gartneri i Stjørdal, sier Ingela.

Sammenplantinger i mange varianter og størrelser står straks klare og venter på kunder. Ingela skal lage flere slike nå, og det blir alltid spørsmål etter både store og små enheter i disse førjulsdager.

– Dere frakter blomster til kundene?

Etter hvert har det blitt mye telefonsalg også fra gartneriene, og Langøren Gartneri kjører ut mye blomster i et stort området.
– Ja, vi kjører ut blomster til Sør-Beitstad, Roan, Kvaløysæter, Sitter, Bangsund og mye utkjøring på Namdalseid. Blomster til Steinsdalen sendes noen ganger med buss, kjekke sjåfører tar med og til Statland tar gjerne Aris med i drosjen. Andre drosjesjåfører er også behjelpelig med frakt, likeså kjentfolk kan vi sende med, smiler Ingela Langøren.

Nå blir det en spennende tid å se hvordan salget blir, Ingela lurer alltid på, – kommer det mye folk i år tro? Her finner kundene også snittblomster, men mange er litt mer tradisjonelle og kjøper planter.
– Det er en god del spørsmål etter buketter så vi må ha litt avskårne blomster også. Nå har jeg nettopp fått inn juleblomster og jeg venter ny forsyning til uka, sier Ingela.

– Kan man komme med egen korg og plante selv?

– Ja, det er fullt mulig, men kom da gjerne på tidlig formiddag eller mot stengetid. Vi er alltid behjelpelig med slikt, men vi må ha litt god tid, sier hun.
Ingela er ikke alene med å jobbe på gartneriet med blomster, hun har god hjelp i dagene før jul.
– Wigdis Nilsen, hun har fri i dag, er min engel her i travle tider. Vi skal lage og selge rundt 150 sammenplantninger i disse dager, så det blir mye å henge fingrene i, smiler gartner Ingela.

Gartneren må også tenke på andre ting enn bare jul, og må være forberedt på det meste.
– Må være forberedt på store selskaper, bursdager og begravelser. Er det begravelse så kan man ringe inn også utenom åpningstider, men ikke dagen før, sier Ingela.

Åpningstider
Langøren Gartneri er vanligvis åpent fra klokka 10.-17.
– Fra fredag 13.desember vil vi holde åpent mellom klokka 10.-19.
Søndag 22. desember og lille julaften er gartneriet åpent mellom klokka 10.-19. Vi nåes på telefon 74 27 87 96, sier Ingela Langøren og ønsker alle velkommen til en god blomsterhandel.

 

Ingela skuer utover sine blomster.

 

Det er ikke bare blomster som selges; nisser i forskjellige størrelser, pyntegjenstander og noe mindre stasj for å pynte opp litt ekstra finnes også.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse