Svartsøndag er tradisjonell Førjulskonsertdag; julestemningen kom fort

Den flotteste Førjulskonserten i Namdalseid kirke, med Namdalseid songlag, Mannskoret Malmklang, dirigent Torunn, musikere, barnekor og elever fra kulturskolen

NAMDALSEID

Førjulskonsert med Namdalseid songlag i kirka er en flott tradisjon og konserten er sikkert en av de lengste kulturtradisjonene i Namdalseid. Her skaper songlaget skikkelig julestemning hver svartsøndag kveld. I år hadde de et samarbeid med Mannskoret Malmklang, et lite skolekor, mange flinke solister, musikere i særklasse og elever fra Namsos kulturskole avdeling Namdalseid.

Her presenterte de en konsert med et spennende, variert og flott repertoar. Herlige framføringer av alle utøverne, de viste stor sang- og musikkglede. I år ble Førjulskonserten presentert med hele tre oppsetninger. Lørdag var de i Malm kirke og søndag var det to konserter i Namdalseid kirke. I Malm var det 82 besøkende og i Namdalseid var det 140 til sammen på begge konsertene.

Med sin kraftige stemme og med sikker sang framførte Mads Odin Svendsen «O helga natt», den ble også kveldens ekstranummer. Det ble ei sterk opplevelse og publikum takket med stående applaus. Mads Odin var også solist med Malmklang med «Gabriellas song», den var arrangert av Torunn Johnsen.

Sangere og musikere har i løpet av mange øvelser satt sammen program til Førjulskonserten, og med kor både i Malm og Namdalseid så delte de på øvelsene på begge steder. Samarbeidet med Malmklang og Namdalseid songlag har også gitt gode resultater ved tidligere anledninger. Med Torunn Johnsen som felles dirigent så ble disse tre konsertene ei flott opplevelse for mange publikummere. Og Torunn var fornøyd.

– Dette ble veldig, veldig bra! Det har vært mye jobbing og spesielt med Malmklang som måtte lære seg nye melodier og tekster, men det har vært et godt samarbeid og jeg er veldig fornøyd med konsertene. Artig med de to korene sammen, det gir en flott klang og god botn. Herlig når vi kan presentere slik kvalitet og all ære til alle kormedlemmene, smiler dirigent Torunn Johnsen.

Må ikke glemme musikerne for de gjorde en formidabel jobb med å binde sammen hele konserten. Her var Jan Åge Kolstad, gitar og piano, Edith Therese Johnsen, piano og fiolin, Magne Feragen, trekkspill og Julie Sæther Laupstad på bass.

– Skal leite lenge etter et slikt «ståpå» band, sier Torunn.

Solister hadde begge korene fra egne rekker og det var en fantastisk konsert på alle måter. Med gløgg og pepperkaker i inngangen, man kunne bare sette seg ned, slappe av, koble ut julestrev og nyte vakker sang og musikk fra veldig flinke utøvere.
Konsertene ble avsluttet med mektige «Raise your voices» og «Deilig er jorden».

«Julepotpourri» med Namdalseid songlag og barnekor. Barnekoret framførte også «Den lure nissen». Til venstre elever fra kulturskolen Thalia Fossli og Ingrid Høgden, de framførte Lars Bremnes sin melodi «Å kunne æ skrive».

 

«Holly Jolly Christmas» svingte skikkelig med t.v. Inger Høgden, Ann Iren Fremo og Trine Skulstad.

 

De fire S`er, f.v. Stian Hansen, piano, Snorre Sverkmo Julnes, gitar, Sivert Bratli, gitar og Sindre Gripp på slagverk, de framførte sin svingende «Juleboogie».

 

Ann Iren Fremo med en vakker framføring av sangen «I denne julenatt».

 

Trine Skulstad er ganske så ny i songlaget, men synge kan hun og var solist på melodien «Julenatt».

 

Pål Anders Olsen og Mina Jensen Svendsen med en nydelig versjon av «Ventar på miraklet». Mina Jensen Svendsen gjorde også en flott solo på «Nordnorsk Julesalme» av Trygve Hoff, arranger av T.H.Nilsen.

 

«Glade Jul» med Tor Halvard Nilsen sitt arrangement ble framført av Martin Aune.

 

– Takk for en fin opplevelse og en flott konsert, sa prest Gustav Danielsen og takket med blomster til leder Nina Edel Damås. Blomsterhilsen også til Malmklang fra Namdalseid Menighetsråd v/Solfrid Skevik.

 

På lørdagens konsert i Malm kirke var det kulturskoleelev Helene Finstad
11 år som sang «O helga natt» på en imponerende måte. (Foto: Guro Bergh Finstad).

 

Et barnekor fra Malm deltok også under konserten i Malm kirke. (Foto: Guro Bergh Finstad).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse