Friluftsgudstjeneste med ny prest og heder til kirketjenere

Leder i Namdalseid menighetsråd Solfrid Skevik delte ut velfortjente blomster til to trofaste kirketjenere, t.v. Jens Olav Reitan og Reio Sporildnes

ELDA

Søndag 5. juli var det friluftsgudstjeneste på Elda gamle kirkested. Kirkegården var nyslått og flagget var heist på topp denne flotte sommerdagen. Rundt 30 kirkegjengere visste å sette pris på friluftsgudstjenesten med den nye presten.

– Jeg er den nye presten i Namdalseid menighet og gleder meg til å begynne i arbeid her, sa Anna Malene Jønsson.
(Nærmere presentasjon av henne kommer i august).

Diakonarbeider Siv Hilde Bulling og organist Gudmund Thorsen deltok også i gudstjenesten.

Blomsterhilsen
De har jobbet for kirka og Namdalseid kommune i flere år, nå blir en pensjonist og den andre er flyttet til vaktmestertjenesten i Namsos kommune. Jens Olav Reitan takker av som kirketjener 31. august.

– Jeg startet som vikarkirketjener i Namdalseid kirke i 2011 og har vært fast til og med 2019. Fra 2020 har jeg vært ansatt i Namsos kommune og blir der til ut august. Nå blir det først ferie, så etter hvert kan man kalle seg pensjonist, sier Jens Olav.

Reio Sporildnes jobbet for Namdalseid kommune i seks år og han skiftet jobb januar 2020.
– I oktober 2014 startet jeg å jobbe i Namdalseid kommune. Det var en todelt jobb der 75% var som kirkegårdsarbeider og 25% som vaktmester. Må jo nevne at det var Jens Olav som lærte meg opp i arbeidet med kirka. Da det ble ny Namsos kommune ble jeg overflytta til teknisk etat og vaktmestertjenesten der, sier Reio.

Variert jobb
Som kirketjenere har de bidratt til mange slags jobber både i og utenfor kirka. Det være seg vedlikehold på kirkegårdene på Namdalseid og Elda, mye plenslåing, være til stede ved gudstjenester, konserter, bryllup og begravelser. Det skal ringes til bestemte tider, stearinlys skal tennes, er det snø og glatt må det også til strøing fra porten og til kirkedøra. Mye å passe på, men det har alltid vært like trivelig å møte de to på jobb.

– Dere har vært to fantastiske arbeidere og takk for godt utført arbeid gjennom mange år. Jens får vi se mer til for han er nå medlem i menighetsrådet, smiler leder i Namdalseid menighetsråd Solfrid Skevik.

– Man kan vel si det har vært en variert jobb, men det har vært ei fantastisk god tid å jobbe for Namdalseid kommune/kirke. Gode kolleger ved teknisk etat og flotte folk i menighetsråd, er de to kirketjenerne enige om.

Solfrid delte ut blomster til begge de trofaste kirketjenerne; Reio fikk blomster fra Namdalseid menighetsråd og Namdalseid fellesråd. Jens Olav ble overrakt blomster fra Namdalseid menighetsråd og Namsos fellesråd.

Namdalseid menighetsråd serverte kaffe og nydelige kaker denne flotte sommerdagen på Elda gamle kirkested.

Ei flott friluftsgudstjeneste på Elda gamle kirkested søndag, t.v. Diakonarbeider Siv Hilde Bulling og prest Anna Malene Jønsson.

 

Kirkevert Trond Fossli serverer her kaffe til Svanhild Skjesol.

 

En velpleid kirkegård og flagget til topps på Elda.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*