Gi mannen et trestykke og han tryller fram det utroligste, nå er penner i skuddet

De har mye fint å vise fram i Bjørnars Snekkarbod, Eva Bertnes og Bjørnar Aasbø

STATLAND

I 7 år har han drevet med trearbeid og dreiing av mange slag figurer, saker og ting. Nå lager Bjørnar Aasbø penner, eksklusive penner i mange tresorter. Kirsebærtre og redwood gir fantastiske produkter.

I Bjørnars Snekkarbod på Statland er det ikke mye trevirke som går til spille. Han sager, limer sammen, freser ut og lager de fineste trearbeid man kan tenke seg. Plommetre, kirsebærtre, bjørk og blodbøk gir fantastiske sjatteringer i ferdige produkter.

– Surna bjørk gir utrolig fine mønster i trevirket, likeså sur blodbøk. Jeg var så heldig å få kjøpe et stykke med redwood og det er jo helt fantastisk å jobbe med, blir flotte produkter av denne. Jeg har mange varianter med smykkeskrin (skrin) som er sammensatt av flere tresorter, klokker, vinflaskeholder, adventslysestaker, serviettholdere og oppheng. Dørskilt med forskjellige figurer på og stedsskilt lager jeg på bestilling, sier Bjørnar Aasbø.

Pennemaker

De siste månedene har Bjørnar «slått» seg på pennelaging. Ikke slike penner man til daglig har i lomma, men eksklusive penner med mange slag pynt og «avtrekk» på. Dette er gaven til den som har (nesten) alt. Her er det bare ei penn av hvert slag, ikke snakk om masseproduksjon. Det var imponerende å se han «trylle» fram den fineste pennen av to små firkanta trestykker.

– Dette er et spennende foretak, arbeidsomt og artig å lage fra dreiing til montering av pennene. Mye prikkelarbeid, men det er jo det jeg liker å holde på med. Det finnes også noen trykkblyanter. Ingen er like, her finnes penner både av plomme- og kirsebærtre pyntet med gevær og flere andre figurer. Ei redwood dragepenn er jo rene luksuspenna det, smiler Bjørnar Aasbø.

Alt brukes

Etter at Snekkarbodens driver i Saltbuodden fant ut at han skulle prøve å lime sammen forskjellige tresorter for å «lage noe», finner samboer Eva nesten ikke opptenningsved i boden.
– Tidligere kastet Bjørnar små trebiter i en sekk, men nå er han jammen inne på kjøkkenet og henter den minste flisa i vedposen. Han sier at det kan sikkert brukes til noe, men feilvarer er ved, hun ler godt samboer og medhjelper Eva Bertnes.

Er man opprådd for en gave eller tre, ta gjerne turen til Saltbuodden 2, det er mye fint i Bjørnars Snekkarbod.

 

Stedsskilt, dørskilt og masse figurer til vinduspynt viste Bjørnar og Eva fram.

 

– Disse klossene skal bli til flotte penner, forteller Bjørnar Aasbø.

 

Dette må kalles finarbeid, siste finpuss før Bjørnar lakkerer ei nylaga penn.

 

Mange penner og noen blyanter har det blitt den siste tiden. – Eksklusive esker til pennene har vi også, sier Eva Bertnes og Bjørnar Aasbø.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse