Hagelaget ordner i hagen ved Kløvertunet

Beboer på Kløvertunet Berit Anzjøn synes det er kjekt at medlemmer i Namdalseid Hagelag ordner i hagen, her leder Astrid Fossum

NAMDALSEID

Namdalseid Hagelag hadde en avtale med tidligere Namdalseid kommune om å holde hagen i orden ved bofellesskapet Kløvertunet. Denne avtalen ble videreført med ny Namsos kommune og onsdag ettermiddag var medlemmer fra hagelaget på plass med spader, kantslåer og annet hageutstyr. Her skulle det ordnes i blomsterbed og hagen for øvrig.

– Dette er et årlig og trivelig tiltak. Hagejord, blomster og eventuelle busker får vi fra kommunen, i tillegg får hagelaget ei godtgjøring for jobben. Dette er en god avtale og dersom brukere og ansatte har noen ønsker om busker eller blomster i hagen så ordner det seg også, smiler leder i Namdalseid Hagelag Astrid Fossum.

Skal bort

Det er jo litt sein vår, men hagearbeiderne synes det er godt å komme i gang og ta et oppgjør med kveke/eksing og andre brysomme vekster i blomsterbedene.

– I dag ble vi bare tre medlemmer som møtte så det blir nok en kveldsstund til før vi er ferdig, sier lederen.

Etter en kort, meget kort, diskusjon angående et eksinggrodd område i et blomsterbed, ble det å gå på med spader og rå kraft, – dette skal bort, dermed basta!
Og det ble jo et helt trillebårlass med råtassen eksing, den måtte gi tapt.

– Nå legger vi på en pressing og fyller på med jord og bark og håper det meste forsvinner. Må vel ta vare på noe Iris som fulgte med, sier fornøyd Astrid Fossum og Liv Astrid Kalnes.

Ønske

De har som skrevet lov til å komme med ønsker i hagen sin, og ansatt Marit har et stort ønske.

– Her på oversiden av plattingen til inngangen skulle vi gjerne hatt noe, kanskje noe busker eller annet. Det er liksom litt tamt når det er bare rett ut på plenen, sier Marit Moe Lie.

Det var leder Astrid Fossum enig i og de skal se på saken og da blir det sikkert ordnet noe der.

Jorunn Hansen i gang med kanttrimmeren.
Jorunn Hansen og Liv Astrid Kalnes tar et oppgjør med eksingen.

 

Astrid Fossum og Liv Astrid Kalnes fjerner ei eksingrot med mange irisstiklinger, – det blir mange å plante ut igjen!

 

– Skulle man ønske noe så er det noen planter/busker oppom plattingen ved inngangen, sier ansatt ved Kløvertunet Marit Moe Lie til Astrid Fossum.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse