Populær Gårdskafé med mange flotte opplevelser

Silje Kristin Aunan og Embret Østring har solgt mye mat fra kafeen sin, her serveres i midten Hermine Bolsgård Tranung fra Ålesund som er sammen med t.v. farmor Irene Tranung fra Steinkjer og mormor Elisabeth Bolsgård fra Ålesund

SJØÅSEN

Det er langt imellom slike plasser som Brattlia Økogård i Sjøåsen og ser de muligheten til å prøve noe nytt, ja så gjør de det. I sommer inviterer de til Gårdskafé fire søndager på rad i tillegg at de deltar på matfestivaler og andre større arrangementer som har med mat, økologisk mat, å gjøre. Søndag var det tredje kafédagen på gården, og de fristet med «Budeias fristelser». Høstmarked står på programmet.

Skogsgris og kupølse
– Den første søndagen var det rundt 140 gjester her, det var en pangstart og nesten ville tilstander her på kafeen. Artig var det, men så har vel været dempet noe de to siste søndagene. Vi er veldig fornøyd med oppmøte og måten vi ser kundene koser seg på, sier Silje Kristin Aunan.
I kafeen frister de med rømmegrøt eller en tallerken badsturøkt kjøtt og hjemmelaget potetsalat til middag. Noe godt til kaffen mangler heller ikke for der var det både rabarbra drøm, Budeias fristelse, budeieknute, kopplamsnurr og bringebærdrøm.

– I fryseren har vi hjemmelaget brød og polarbrød. Selvsagt kan vi friste med badsturøkt skogsgris og ku og den populære kupølsa kan også anbefales, sier Silje og Embret.
I løpet av de tre søndagskafeene har de solgt 180 kopper kaffe, 80 porsjoner rømmegrøt, 134 økologisk is fra Rein kloster i Rissa, 65 glass saft og rundt 200 gjærbakst.

Tradisjonsrøyking

Det er  ikke bare mat og drikke man kan nyte når man kommer oppi Brattlia på Gårdskafé; her kan man se og kose med forskjellige dyr og lammene var populære. De 15 skogsgrisene kunne man besøke, selv om de ikke kom ut av skogen på søndag. Bonde Lars Østring forteller om tradisjonsrøyking av kjøtt på Namdalsk vis.
– Her kan alt kjøtt røykes, vi bruke lam, sau, kalv, ku og skogsgris. Går fint med både rådyr, hjort og elg også, fisk er heller ingen umulighet, sier Lars.

Populære hester

Hester er alltid populært og ingen unntak denne dagen heller. Flatanger Hestesenter var på plass med to av sine fem hester.
– Vi driver med diverse ridekurs, turriding i området Lauvsnes og diverse kurs i forbindelse med skolen. Det er stor oppslutning og interesse om hest, sier «stallgutt» Lillebjørn Frisendal.
– Det er så artig med hest og å få lov å ri, strålte de første «passasjerene» Alva og Selma.

Festivaler og Høstmarked

Den populære guidet toppturen til Sjøåsberget ble sist søndag avlyst da det var noe bløtt og de fleste ikke hadde funnet fram støvlene enda. Men Lars satser på at søndag blir det greit igjen, men ta med godt fottøy.
– Alle velkommen til idyll oppe i Brattlia for hele familien også på søndag, sier de flinke driverne.
De er ikke helt ferdig med sine arrangementer etter søndag. Da venter flere matfestivaler rundt i landet og avslutning med Matstreif i Oslo 7.-8. september.

– Etter alt dette er det Høstmarked som blir det neste store arrangementet her på gården søndag 23. september, sier Silje.

Gårdskafé ble et populært tiltak som samlet mye folk på Brattlia Økogård i Sjøåsen (Bilde fra søndag 22.juli).

 

De hadde mye godt å friste med i kafeen, blant annet «Budeias fristelse».

 

Lars Østring var fullt opptatt med å vise fram dyrene på gården, her er det noen lam som får både kos og litt godt i bøtta.

 

Skogsgrisen skulle også ha sitt stell. (Foto: Silje Kristin Aunan).

 

Flatanger Hestesenter var på plass med hestene «Kamille», bakerst, og der sitter Alva på ryggen, Synna og Samuel venter på tur og «stallgutt» Lillebjørn Frisendal passer på. På ryggen til «Joss» sitter Selma og hesteeier Nina Beate Williksen ved siden, Ada venter på ridetur.

 

Lars Østring forteller om tradisjonsrøyking av kjøtt på Namdalsk vis, Per Drage og Kåre Heggdal og flere var og hørte på.

 

Mange var borte og koste med kalven blant andre Ane Reitan Buvarp.

 

Badmintonbanen ble mye brukt, hanen fikk det travelt med å springe over banen.

 

Hønene fikk også sin oppmerksomhet, her er det Arnt og Oddveig som tar en passiar.

 

Søndag ble turen til Sjøåsberget avlyst på grunn av dårlig vær, men Line Karin Løvås var der første søndagen og knipset den fine utsikten mot Åsnes gård og brua.

 

Tidligere bondekone oppi Brattlia Kari Berre fikk besøk på Namdalseid helsetun av driver Silje Kristin Aunan, Silje hadde med kjelost. (Foto: Privat).

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse