Bunader og dresser må henge i skapet til høsten

Konfirmantene fra venstre Alf Inge Kaldahl, Mikael Mariussen og Hanna Karoline Høgden og de 11 andre konfirmantene skulle stilt i de kvite kappene om tre uker, men nå er vårens konfirmasjon flyttet til 13.september. Bak er diakonarbeider Siv Hilde Bulling

NAMDALSEID

I forbindelse med Corona-epidemien har vårens konfirmasjon blitt utsatt. Heldigvis hadde de kommet godt i gang med konfirmantundervisningen før alt stoppet opp.

– Vi «kjørte» et ganske så intensivt opplegg før jul. Dette for at sokneprest Gunnar ønsket å gjøre mest mulig med undervisningen før han sluttet i januar. Likeså var det god jobbing før viruset satte en stopper for all undervisning midten av mars. Heldigvis nådde vi å være med på konfirmasjonsleiren HEKTA i Lillehammer, sier diakonarbeider Siv Hilde Bulling.

Undervisningen har siden midten av mars vært nettbasert og FB er tingen med både oppgaver og utenatlæring, pugging. Nå ventes det på at skolene skal komme i gang igjen, da starter også undervisning i kirkestua opp for årets konfirmanter som teller 14 flotte ungdommer.

– Det er jo trist at dette viruset skulle ramme alt. Vi kan vel si at nettundervisningen har vært greit, men vi savner Siv Hilde og undervisningen i kirkestua. Savner gjengen og det sosiale ved disse timene. Gleder oss til å komme i gang igjen og ikke minst til konfirmasjonsdagen, sier konfirmantene Hanna Karoline, Alf Inge og Mikael.

Ny konfirmasjonsdato
– Konfirmanttiden er en ekstra ting i livet og vi som jobber med ungdommene så blir dette bare som ett minutt av livet deres. Det er noe med å få et godt forhold til kirka. Nå er vi spente på hvordan konfirmasjonsdagen blir, må gruppen deles opp og kan man ha mer enn 50 personer i kirka. Vi får bare vente og se, men når vi kommer i gang igjen så blir det noen intensive samlinger i kirkestua. Alle gleder vi oss til å møtes og ser fram til den satte konfirmasjonsdatoen som er søndag 13. september i Namdalseid kirke, sier Siv Hilde.

Konfirmasjon i Statland kirke er lørdag 12.september.

Presentasjon av konfirmantene i 2021 blir etter årets konfirmasjon.

Avlyst
Årets konfirmantjubileum er av Midtre-Namdal prosti bestemt avlyst i 2020.
– Det blir jubileum for 50-60-70-80- års-konfirmanter i 2021. Da blir det både for 2020 og 2021 jubilantene. Det kan da kanskje bli en trefning på våren og en på høsten, opplysninger kommer etter hvert, sier diakon Siv Hilde.

 

Alle konfirmantene gleder seg til undervisningen i kirkestua starter opp igjen, f.v. Hanna Karoline Høgden, diakonarbeider Siv Hilde Bulling, Mikael Mariussen og Alf Inge Kaldahl.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*