Tre kor fra tre kommuner med konserter i tre kirker på tre dager

Miniturneen med tre kor fra tre kommuner hadde avslutning i Namsos kirke, foran er ledere og dirigenter, t.v. fra Namdalseid songlag leder Nina Edel Damås og dirigent Torunn Johnsen, fra Spillum Damekor leder Heidi Alte Aasnes og dirigent Tor Halvard Nilsen, fra «Groms Vocalis» musikalsk leder Brynjar Gevik og leder Gunvor Haugdal Flasnes

JØA-NAMDALSEID-NAMSOS

Initiativet til en «trippel-konsert» kom fra Spillum Damekor og både Namdalseid songlag og «Groms Vocalis» fra Jøa tente på ideen med en gang. Skulle det bli en konsert inn mot kommunesammenslåingen måtte det være med deltakere fra alle tre kommunene.
– Dette blir spennende, en turne med tre kor i tre kirker, det kan fort bli en «tur-opp» det, sa Brynjar Gevik da han ønsket velkommen til Dun kirke fredag kveld.

Godt opplegg og ide
Og man kan vel med handa på hjertet si at dette ble en tur-opp. For en konsertopplevelse med flinke sangere i storform og flinke musikere som stiller opp ei helg for å gjøre dette til ei fantastisk reise inn i den nye kommunen. En tur til Jøa på fredag kveld, Namdalseid kirke på lørdag ettermiddag og grande finale i Namsos kirke søndag kveld. Disse konsertene gledet i overkant av 200 publikummere i de tre kirkene og applausen viser at opplegg og ide ble godt mottatt.
– Etter denne helga ligger det an til at det blir opplegg samarbeid, var det enighet om i korene.

Flotte konserter
Det er vel sjelden man hører så mye og fin korsang i løpet av ei helg. Jeg skal ikke begi meg ut på noen analyser, men litt patriot kan man vel være. Namdalseid songlag sin framføring av «In your arms» med flott solo av Inger Dahlum Høgden. Den beste var nok i kirka i Namsos. Frode Vikens «Ville fugla flyg» i et arrangement av musiker Jan Åge Kolstad er jo bare helt nydelig, en tekst til ettertanke der.

Oktetten «Groms Vocalis» fra Jøa hadde neimen ikke mye groms i sine stemmer. Sjelden hører man slike framføringer av flotte sanger. Jeg må vel henge meg på kollega i NA og si at klassikeren «Over the Rainbow» ble framført på en herlig måte, her var det snakk om tonebeherskelse blant utøverne.
– Vi er en oktett fra Jøa som startet i 1994 og fem av oss har vært med hele tiden. Vi er en a capella-gruppe og synes dette er kjempeartig. Noen ganger har vi med piano, alt etter hva vi skal framføre, sier leder Gunvor Haugdal Flasnes.

Spillum Damekor stiller jo med et repertoar som spenner over et stort spekter, og sangere fra den lyseste sopran til mørke alter. Søsknene Bremnes sin sang «Berg og Båre» gikk rett hjem, men jeg må si at «Cor Meum» var magisk.
Konsertene ble avsluttet med to fellesnummer. Det er jo bare vakkert når et stort kor synger «Gje meg handa di, ven». Flott var også «An Irish Blessing», og som det står i teksten; «until we meet again».

Nye kontakter
Etter ei slik helg ligger det i lufta at musikalske vennskapsbånd ble knyttet, vi får helt sikkert høre mer fra disse flinke utøverne.
– Vi var så kjempeheldig som fikk med sangere fra Namdalseid og Fosnes, Jøa, på dette opplegget. Dette er starten på noe videre, sier leder i Spillum Damekor Heidi Alte Aasnes.

– Dette var et bra og viktig konsertprosjekt. Det er viktig at vi ser hva som finnes av kultur innen den nye kommunen. Så lenge vi vet hva vi har kan vi trekke sammen, smiler musikalsk leder fra Jøa Brynjar Gevik.

– Veldig kjekt med et slikt samarbeid, vi knyttet nye kontakter i helga. Det var tre vidt forskjellige kor noe som ga konsertene et bredt spenn. Det frister til gjentakelse, sier leder i Namdalseid songlag Nina Edel Damås.
Det er bare å glede seg!

 

Namdalseid songlag med sin dirigent Torunn Johnsen i Namsos kirke.

 

Musikerne for Namdalseid songlag, piano Jan Erik Folden, bass Jan Åge Kolstad og trekkspill Magne Feragen.

 

«Groms Vocalis» fra Jøa i Namdalseid kirke.

 

Spillum Damekor med dirigent Tor Halvard Nilsen i Dun kirke på Jøa.

 

Felleskor med dirigent Tor Halvard Nilsen, her i Namsos kirke.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse