Fra september blir det full fart på Frivilligsentralens mange aktiviteter

Endelig blir det aktiviteter igjen, - gleder oss til å starte på igjen, sier leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg

NAMDALSEID/STATLAND

Etter å ha vært i «dvale» på grunn av korona i lang tid er det nå heldigvis tid for oppstart av aktivitetene hos Frivilligsentralen.

– Det blir full start, sier leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

Bygdakafé
Mange brukere av de populære bygdakaféene både på Statland og Namdalseid starter opp igjen. Her blir det kaffe, vaffel og lunsjbuffet med variert mat. Torsdag 2. åpner på Statland og tirsdag 7.september på Namdalseid, begge kafeene er åpne mellom 11.00-14.00. På Statland er det bingo for de som ønsker det klokka 13.00. Gratis deltagelse og enkel premiering.

– Vi er sikre på at mange har savnet disse populære møtestedene og det er godt at vi nå endelig kan gjenåpne. Så lenge det ikke skjer noen oppblomstring av covid-19 som fører til strengere tiltak så kan vi treffes som vanlig på bygdakaféene. Vi må forholde oss til gjeldende smittevernregler og vi må fortsatt holde 1 meter avstand til andre enn de vi bor sammen med. Alle må være flinke med handvask og spriting og holde seg hjemme dersom man er syk, sier Monica.

Da er det like før det blir kaffe i kanner og kopper, Monica gleder seg til endelig å kunne åpne Bygdakaféene igjen.

Ønsker flere frivillige
– For å drive bygdakaféene så trenger vi frivillige. Noen av de som er å treffe på bygdakaféene har vært frivillige lenge, mens andre har begynt nylig.
Vi synes det er fint om enda flere vil hjelpe til. Det er fint å ha flere som kan dele på det, og samtidig er det stor trivsel for hver enkelt å være på kaféene som frivillig.
De som hjelper til med bygdakaféene har som oppgaver å ordne med kaffe, vaffel og annen mat, samt rydde og vaske opp, skriver Namdalseid Frivilligsentral på sin hjemmeside; namdalseid.frivilligsentral.no

Fredagskaffe
Uansett aktiviteter der Frivilligsentralen er aktør så er det alltid behov for frivillige. «Det er de frivillige som utgjør Frivilligsentralen, uten frivillige ingen Frivilligsentral».

– Det er alle de frivillige som gjør at vi kan drive med aktivitetene vi tilbyr. Vi er opptatt med å kunne tilby noe for alle; barn, unge og eldre. Nå starter også «Fredagskaféen» opp på Dagsenteret, noe som er et kjærkomment tilbud til beboerne på Åpen omsorg og sykeheimen. Ta kontakt med meg på telefon 479 00 191 eller epost namdalseid.frivilligsentral@gmail.com, forteller leder Monica.

Seniorsurf
Torsdag 2. september er det oppstart med seniorsurf. Dette er et datatilbud for de over 55 år og det er ikke noe kurs og har ikke alltid sammenheng i temaer fra gang til gang. Her er det bare å møte opp når man har lyst. Noen ganger er det bestemte tema som man går igjennom i felleskap. Ellers gis hjelp til forskjellige digitale løsninger som epost, facebook, bilder og kommunikasjon med det offentlige. Seniorsurfen holder til i gammelbiblioteket annenhver torsdag mellom klokka 12 og 14. Det er alltid plass for nye deltakere. Frivilligsentralen har kaffesalg og det sosiale står sterkt.

Utflukt
Første helga i september er det tradisjon med en familietur til Skatlandsstranda. Det blir det også i år og datoen er søndag den 5.

– Nytt i år er at vi tar en lavterskeltur i området, en tur med stolpejakt. Denne turen starter klokka 11. og fra klokka 12 er det bålkaffe og varm grill der man kan man grille egen mat. Ta gjerne med campingstoler. Dette er både en sosial og trivelig familiedag med underholdning og natursti. Oppfordrer alle til å legge familiedagen denne søndagen til Skatlandsstranda, smiler lederen.

Høstidyll
Nå når høsten sakte, men sikkert «siger» innover oss så blir det fort høstferie på skolen. Da blir det også i år som tidligere år «Høstidyll» med forskjellige aktiviteter for elevene som måtte ønske det.

– Her blir det også behov for hjelp til forskjellige aktiviteter så det er bare å melde seg som frivillig hjelper. Siste søndag i oktober, 31., blir det som seg hør og bør Halloween. Det er et populært tilbud, det er inkluderende og lett å være med på, sier Monica.

Aktivitetskafé
Tanken med aktivitetskafé er å ha en kveldskafé som er åpen for alle og har et bredt tilbud. Litt matservering i kafeen og ulike aktiviteter rundt i kommunehuset og samfunnshuset. Biblioteket og Innbyggertorget har åpent disse kveldene.

– Det er tenkt en slik aktivitetskafé en gang i måneden, første gang er 18.oktober. For at dette skal bli en familiekveld er åpningstiden fra klokka 18.-20. Neste og følgende aktivitetskaféer blir kunngjort etter hvert. For å få til aktiviteter håper vi at lag og foreninger kan bidra. Dette kan de gjøre på to måter; enten med å vise fram sin egen aktivitet eller bidra til å være hjelpere med annen aktivitet. Dette er et tilbud for alle aldre og det vil hver gang være et tilbud spesielt for barn, forteller Monica.

Aktivitetskaféen er tenkt å bli et møtested på kveldstid med aktiviteter for alle, uformelt og det skal være lett å delta.

– Vi hjelper hverandre med å få til et slikt tilbud og er åpen for forslag til aktiviteter, mat i kafeen og innhold generelt for slike kvelder. Det er viktig med et bredt lavterskeltilbud og å gi et tilbud som ikke andre tilbyr. Ta kontakt dersom du har lyst til å være en frivillig. Det er mange aktiviteter i tillegg til de nevnte her, sier leder i Frivilligsentralen Monica Sotberg.
Telefon 479 00 191 eller epost namdalseid.frivilligsentral@gmail.com

Monica har mange aktiviteter på tapetet, – ønsker flere frivillige utover høsten.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse