Hedret etter 15 år med levering av elitemelk

Sølvtina fikk en tur i silbua, måtte jo vise den fram

NAMDALSEID

Elitemelk = hardt arbeid, strenge rutiner og stor kjærlighet til dyrene sine. Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år hedres med Sølvtinen fra TINE meierier.
Dette betyr elitemelk hver dag i 5475 dager noe som er rundt 18.000 fjøsstell.

Hver dag måles kvaliteten på melka som bøndene leverer til meieriene, og den beste melka klassifiseres som elitemelk. 88 melkeprodusenter fra hele landet mottok mandag Tines høyeste utmerkelse for topp melkekvalitet. I år var det seks bønder fra Namdalen som fikk denne hedersbemerkningen og Mildrid og Arnstein Skjærvik fra Jøa fikk den nye prisen «Mjølkespannet» for levering av elitemelk sammenhengende i minst 25 år.
Tildelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm under TINE sitt årsmøte.

Livsstil

På gården Kaldalbrenna driver May Kristin Brørs og Geir Einli sin melkeproduksjon, og de hadde også innfridd kravene til Sølvtinen.
– Vi overtok gården her i 1998 da med 113.000 liter i melkekvote. I senere tid har vi kjøpt kvote så i dag leverer vi 220.000 liter. Vi har båsplass til 30 melkekyr, men 28 blir snittet i året. Oksekalvene selger vi, men kukalvene sørger for rekrutteringen, sier May Kristin og Geir.
De driver med grasproduksjon på sine 180 da dyrka mark og for å ha nok beite og fôr gjennom vinteren leier de noen dekar. Fôret har de både i silo og rundball, May Kristin synes det er kjekt med silo på kaldeste vinteren, ble mye frost i rundballene sist vinter. Kufjøset er fra 1971, men fjøset til ungdyr er 1998.
– Vi får det til med det vi har, men vi må kanskje tenke på litt nytt etter hvert, smiler May Kristin.
Og at de trives i yrket er ingen tvil.
– Det å være bonde er jo en livsstil, og vi trives veldig godt i yrket vårt. Det er helt greit og vi bestemmer over våre gjøremål, villa itj bytta med ein kontorstol nei. Og kuskit er helt greit, sier de to flinke bøndene på gården Kaldalbrenna May Kristin Brørs og Geir Einli.
Det er bare å gratulere med Sølvtinen!

 

May Kristin Brørs og Geir Einli fikk Sølvtina etter 15 år sammenhengende levering av elitemelk. Foto: TINE

 

May Kristin og Geir trives godt i jobben, her sammen med trivelige melkekyr.

 

– Det er klart vi har lov å være stolte over denne utmerkelsen, smiler May Kristin.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse