Den største glede du kan ha er å gjøre andre glad

Ferskt hjemmebakt brød med nyinnkjøpt eltemaskin. Brita Holan på bygdasentralen i Beitstad er baker.

På frivilligsentralene rundt omkring skjer det mye bra arbeid. På landsbasis er det per i dag tilsammen 439 frivilligsentraler, og her blir det skapt store verdier for samfunnet og for enkeltpersoner.

Frivilligsentralene i tidligere Nord-Trøndelag var samlet til nettverkstreff på Beitstad og Steinkjer 3. og 4. mai. Her deltok 19 av 22 frivilligsentraler i det som nå er norddelen av Trøndelag fylke.

Et viktig innslag på denne nettverkssamlingen var gaveoverrekkelse fra Gjensidigestiftelsen. Områdeleder Trine Vekseth overrakte en sjekk på 400 000 kroner fra stiftelsen som skal deles på de 22 sentralene. Stiftelsen deler årlig ut rundt 200 millioner kroner til allmennyttige prosjekter innen trygghet og helse.

Bakgrunnen for denne gaveoverrekkelsen var at frivilligsentralene i norddelen av fylket gikk sammen om en felles søknad om midler i fjor høst, og nå som dette er innvilget skal pengene gå til konkrete tiltak for frivillige på sentralene.

Trine Vekseth sa i sitt innlegg at det er veldig mye godt arbeid som gjøres, og det som gjøres innenfor frivillighet er en god investering i samfunnet.

– Gjensidigestiftelsen gir dette bidraget fordi vi ser at jobben frivilligsentralene gjør er så viktig, fortsatte hun. – Det oppfordres til frivillig innsats for å løse ulike utfordringer i samfunnet, men det følger sjelden med penger med oppfordringene. Innsatsen som gjøres er utrolig viktig for storsamfunnet.

Trine Vekseth oppfordret videre til å ta kontakt for å diskutere mulige prosjekter innen frivillig arbeid. Neste søknadsfrist er 15. september. Søknadene behandles fylkesvis.

-Lykke til videre med et veldig viktig arbeid, avsluttet hun.

Grete Folden og Guro Bergh Finstad som deler på jobben som daglig leder i Beitstad frivilligsentral forteller at de har kjøpt inn en eltemaskin til bakeriet sitt. De selger hjemmebakt brød, og disse går bokstavelig talt som varmt hvetebrød. – Vi trenger ikke reklamere, for disse blir utsolgt fort, smiler Grete. – Brita Holan på kjøkkenet vårt er en erfaren og stødig baker og lager mange brød i gangen. Med den nye eltemaskinen går det unna!

I Namsos er det Sissel Thorsen som er daglig leder. – Jeg planlegger å arrangere en felles konferanse for frivillige, forteller hun. – Jeg ser for meg en kombinasjon av profesjonelle foredragsholdere i kombinasjon med idémyldring og workshops. Det er alltid inspirerende å treffe andre og dele idéer og erfaringer.

I Namdalseid går midlene fra Gjensidigestiftelsen til kjøkkenutstyr på de to bygdakaféene på Namdalseid og Statland. Selv om begge bygdakaféene har tilholdssted på etablerte kjøkken er det bruk for noe utstyr som gjør matlagingen enklere og mer effektiv for de frivillige. På Namdalseid har de frivillige blant annet fått seg en kjøkkenmaskin, og på Statland skal de få seg et fryseskap.

De andre frivilligsentralene bruker midlene på kurs, diverse utstyr og konferanser.

– Vi skal stelle godt med våre frivillige, sier Knut Flåtter som er daglig leder i Skage frivilligsentral. – Det er deres frivilligsentral. Uten de får vi ikke utrettet noe.

Marikken Helen Jønnom Volden fra Beitstad har skrevet en hyllest til de frivillige på Beitstad frivilligsentral. Vi lar det bli en hyllest til alle frivillige! Hun har skrevet teksten og lånt melodien av Åge Aleksandersen.

«Den største gleden du kan ha det er å gjøre andre glad»

«For det å gi av egen tid gjør meg lykkelig!»

Trykk her for å høre den fine sangen.

Trine Vekseth fra Gjensidigestiftelsen understreker hvor viktig frivillig arbeid er i storsamfunnet.

 

Grete Folden og Guro Bergh Finstad fra Beitstad frivilligsentral, Sissel Thorsen fra Namsos frivilligsentral og Monica Sotberg fra Namdalseid frivilligsentral.

 

Trine Vekseth fra Gjensidigestiftelsen omsluttet av alle deltakerne fra norddelen av fylket.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse