To uker med Vrimmelfestival, mange flotte arrangementer på skoler og forsamlingshus. På Statland ble det vrimlet fram et kunstverk på en mur

Frode Fjellheim her sammen med Jon Kristian Bye, piano, Kjell Magne Robak, cello, Ulla Pirttijärvi, Anne Fossen og Elisabeth Fossan, messinginstrument

STATLAND&NAMDALSEID

Årets Vrimmelfestival er ved vegs ende og her er litt av hva man kunne være med på i Namdalseid og på Statland.
Dette var Vrimmelfestival nummer ni og over 300 happeninger ble «Vrimlet» på to uker.
VRIMMEL er en kunst- og kulturfestival som i år var tillagt Midtre Namdal og både elever og innbyggere fikk oppleve kultur i alle slags former. På Statland ble blant annet en grå mur til et vakkert kunststykke.

Balkan Brasserie åpnet Vrimmelfestivalen på Statland skole.

Åpning for Namdalseid var på Statland skole mandag 21. oktober og underholdning med konsert av «Balkan Brasserie» i storslag. – Det koker på Brass-kjøkkenet! Der var dagens meny langkokt trompet med trommetrioler og rødløksmarinerte pølsehorn, dampet i en trekkspillsydende magedans med hylende grevling-sousafon. Det ble en appetittvekkende musikkstund på Statland. Det var ikke bare musikk fra Balkan, de hadde egne arrangementer på «Grevling i taket» og «Fire pils og en pizza».
«Balkan Brasserie» var også på Namdalseid skole, gjett om det ble to flotte konserter!!

Sangstund

Studenter underholdt på Bygdakaféen, t.v. Fredrik Aakerhus, Katrine Lovise Ø. Fredriksen, Tormod Draget Skavern, Kim-Runar Klodiussen og Amalie Mikkelsen Vere.

På tirsdagens Bygdakafé kom fem flinke teaterstudenter fra Nord Universitet i Verdal på besøk. Ungdommer som kommer og underholder er alltid trivelig, og sang og musikk slår alltid an. Studentene hadde selv satt sammen et flott program som var godt å lytte til, ja noen sang også med.

– Det er artig å få være med på dette opplegget, smilte studentene.
De framførte kjente og kjære sanger som «Den fyrste song», «Selmas sang» fra Snøfall, «Den store dagen» og «Tirna Noir». Ei flott kaffestund sammen med venner på kaféen.
Studentene var også på Helsetunet og på Statland pensjonat på sin turne innen Vrimmelfestivalen i Namdalseid.

Danseband

Det var fullt på biblioteket da Tore Halvorsen holdt Dansebandkonsert.

På tirsdag kvelden var vi Eidbygger så heldige å få en megakonsert med Tore Halvorsen. Konserttittelen var «En får væra som en er». Han er mest kjent som hovedvokalist og frontfigur i dansebandet Ole Ivars. På 1970 og 1980 tallet var han vokalist i Katho.
Tore har hatt hele 30 år på scenen med Ole Ivars og til sammen 55 år har Rendølingen drevet med dansemusikk. Selv etter Ole Ivars-tiden slutter han ikke å gjøre konserter, for i hele 2019 gjør Tore Halvorsen eksklusive opptredener basert på sin fantastiske karriere for dette folkekjære bandet.

95 dansebandentusiaster møtte opp på gammelbiblioteket for å høre den folkekjære artisten.
– Det er moro for en gammal gubbe å få spille for så mye fin ungdom. Dette setter jeg virkelig pris på, smilte han og dermed var kontakten med publikum oppnådd.
Tore startet med Ole Ivars melodien «Alle har sin egen stjerne» for så å fortsette med Sven Ingvars «Børjan från børjan». Han var heller ikke borte for norsk country og «Louises gate 7» er skikkelig hørbar den.
– Like på nyåret kommer jeg ut med ei ny plate og der er den kjente Ole Ivars-melodien «Hør på regnets rytme» med. Jeg har laget en ny og bedre versjon av den, hør bare her, sa han.
Vakkert, og her var det rett mange som både sang og nynnet med, Herlig!

Tore Halvorsen framførte mange kjente og kjære dansebandmelodier, men han hadde også en julesang på lur. «Julekveld» som han og Helge Støholen har laget, man fikk skikkelig julestemning.
Som avslutningsnummer kom melodien mange hadde ventet på; «Jag trodde änglarna fanns bara, bara i himmelen». En runde blant publikum og Astrid Sverkmo sang med i mikrofonen.
– Tida går fort i godt lag, herlig å komme til Trøndelag, smilte kongen av dansebandmusikk Tore Halvorsen. Joda, det ble et ekstranummer.

Pulverheksa

Det gikk slag i slag og på onsdag var det tid for å hilse på «Pulverheksa». Ingunn Aamodt er både forfatter og illustratør og er utdannet lærer i kunst og håndverksfag.
Aamodt skriver barne- og ungdomslitteratur og hun er særlig kjent for bøkene om Pulverheksa for de yngste barna. Her fortalte hun til elevene om «Pulverheksa og valpen». Det ble også litt trylling og etter hvert fikk Pulverheksa møte «Otto Monster». Otto Monster er hovedperson i en rekke humoristiske lettlestbøker skrevet av den norske forfatteren Jon Ewo. Bøkene preges av bakvendtlandskomikk og barnslig humor med store mengder av promp, gørr og utrolige monstre. Men ingen av barna ville prøve tannbørsten til Otto Monster.
– Tannbørste du, det er jo en dobørste!!!

Joik

 

Det har vært nærmere 300 store og små arrangement under Vrimmelfestivalen, og blant de største begivenhetene var konsertene med musiker og komponist Frode Fjellheim. Han har skrevet et nytt verk til festivalen.

Onsdag 28. var det duket til konsert med Frode Fjellheim og venner; Ulla Pirttijärvi, Quintus, Jovan Pavlovic, Anne Fossen og Pocus..
Med 15 gode utøvere på samme scenen var det klart for en musikervennefest med mye energi i Namdalseid samfunnshus.
Frode Fjellheim er godt kjent av mange på Namdalseid. Han var her på utplassering gjennom sine musikkstudier i Trondheim i 1983, og han har også vært innom blant annet med et joikekurs for songlaget.
– Artig å være her på Namdalseid igjen, trives her, smilte han.

Frode er en av landets fremste formidlere av moderne samiskinspirert musikk og han har jobbet lenge sammen med en av Finnlands, for ikke å si Sápmi (samelands), største artister Ulla Pirttijärvi.
En sammensatt musikkgruppe med blåsere, trekkspill og stryk sammen i joik, helt magisk. En joik av Nils-Aslak Valkeapää og utdrag fra Frodes «Sørsamisk messe» ble en skikkelig flott seanse.
Dette er kanskje det beste og største som er framført i samfunnshuset på Namdalseid, og rundt 50 publikummere viste å sette pris på konserten. Frode hadde også en joik til Namdalseid!

Fiolin og piano

Fiolin og piano var ikke helt enige i starten, Catharina Chen og Jie Zhang

Onsdag hadde Namdalseid skole med klassene 5.-10. besøk av en av landets dyktigste fiolinister, Catharina Chen. Catharina er tidenes yngste orkesterleder ved Den Norske Opera og Ballett i Oslo. Hun hadde flere konserter under Vrimmelfestivalen sammen med pianist Jie Zhang, som er en av de mest brukte solopianister og akkompagnatørene i Norge de siste årene. Selv om piano og fiolin ikke var helt enige i starten, men etter en skikkelig utblåsing med «Humlens flukt» var de igjen på bane med hverandre. De spilte med følelser, brukte hele registeret og de fikk god kontakt med elevene. Det var bare helt fantastisk vakkert, bare ekstranummeret manglet!

Paintjam

Fredagen var viet til Statland skole, der skulle elevene i 4.-7.- klasse dekorere en murvegg sammen med Paintjamartist Vegar Bakke Larsen.
– Paintjam er å male store malerier på scene med musikk til. Motivene kan være alt i fra portretter, til logo og landskap. Jeg har drevet med paintjam i akkurat 10 år i 2019, og har mange fine opplevelser med paintjamopptredene, kan man lese på Vegar sin hjemmeside vebala.no
Hjemmesiden anbefales å besøke.

Murveggen på skolen var gjort klar, grunnet på forhand, så nå var det bare å lage sjablonger av diverse figurer som var tenkt brukt. Vegar hadde en plan og så for seg hva som måtte til.
– Vi starter med et rådyr i ene enden, lager hovedmotivet som et stort skjell og maler inn figurer, foreslår kunstneren.

Muren ble til et flott kunstverk, (Foto: Vegar Bakke Larsen).

Og elevene sprayet og sprayet og til slutt kunne man se hvordan det ville bli, kanskje ville bli i alle fall! Og sluttresultatet etter en lang dag med spraybokser ble bare fantastisk. Fineste murveggen på mils omkrets er på Statland skole. Stikk innom og se da vel!
Elevene fikk også lage sine egne kunstverk som de fikk med hjem. Et svartmalet ark ble den fineste kunst med motiv fra verdensrommet. Blir sikkert en fin gave til noen dette.

Disse elevene var med å dekorere muren på Statland skole, på slutten av dagen laget de flotte kunstverk med motiv fra verdensrommet, t.v. Vår S. Hågensen, kunstner Vegar Bakke Larsen, Angelina Halbostad, Arnold Hågensen, Emilie Hågensen, Odin Hågensen og Mina Claassen.

 

Noen stemningsbilder fra disse arrangementene:

 

Åpningskonsert på Statland skole.
Anne Fossen
Jovan Pavlovic
Elisabeth Fossan nyter musikken.

 

Fredrik Aakerhus og Amalie Mikkelsen Vere sang «Tirna Noir».
Katrine Lovise Ø. Fredriksen

 

Tore Halvorsen i storslag

Aage Westerhus måtte på dansegolvet sammen med Ragnhild Glad.

 

Pulverheksa møter Otto Monster.
Ingen ville prøve Otto Monster sin tannbørste, – det er jo en dobørste!
Alle fikk et bilde etter forestillingen, her er Amalie Sverkmo og William Brørs sammen med Ingunn Aamodt.

 

Ulla Pirttijärvi

 

Stor stemning etter en fantastisk konsert med Catharina Chen og Jie Zhang.

Catharina gikk opp til elevene, det ble suksess.

 

Det var mye sprayarbeid før muren var ferdig.

Jubel på slutten av kunstarbeidet, t,v, Angelina Halbostad, Vår S. Hågensen, Odin, Arnold og Emilie alle Hågensen, kunstner Håvar Bakke Larsen og Mina Claassen. (Foto: Janne Myren).

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse