Namsos kommune inviterer til jubileumsutstillinger i Havnegata

Inviterer til kulturhistoriske jubileumsutstillinger i Namsos, bildet er Namsos by før 1872 (Bilde fra arkiv Namdalsmuseet)

NAMSOS

Pressemelding om to flotte kulturhistoriske vindusutstillinger

I Havnegata 15, for mange kjent som «gamle Kine’s Corner», presenteres to flotte kulturhistoriske vindusutstillinger fra fredag 5. juni. Disse er laget av Namdalsmuseet og Distriktseksjonen ved Museet Midt til Namsos bys 175-årsjubileum.

Jaras har gitt kommunen muligheten til å bruke disse koronavennlige utstillingslokalene over sommeren. Kommunen setter svært stor pris på dette, og oppfordrer publikum til å ta seg en tur til sentrum og se utstillingene som er «døgnåpne».

«En by blir til – Namsos 175 år»
Produsert av Namdalsmuseet
For mer informasjon kontakt: Bjørnar Sellæg, tlf: 934 81 294

I forbindelse med feiringen av byens fødselsdag, har Namdalsmuseet i samarbeid med Mimi Havig, utviklet og laget en utstilling som omhandler tida før grunnleggelsen og årene som fulgte. Vi følger blant annet stortingsmann Jørgen. Johs Havigs reise til Christiania vinteren i 1845. Namdalsmuseet forteller litt om hans rolle i vedtaksprosessen og videre det arbeidet han gjorde for det nye ladestedet. Utstillingen er et bestillingsverk fra Namsos kommune.

«Kulturminner som binder oss sammen»
Produsert av Distriktsseksjonen
For mer informasjon kontakt Stine Bjørntvedt, tlf: 48 88 00 49

Utstillingen er laget med utgangspunkt i kulturminneplanene til gamle Fosnes, Namsos og Namdalseid kommune. Gjennom bilder og tekst tar den for seg ulike kulturminner som binder folk i den nye kommunen sammen. Utstillingen tar utgangspunkt i de tre kulturminneplanene fra de tidligere kommunene Fosnes, Namsos og Namdalseid, og skal vandre videre rundt i den nye storkommunen.

Med hilsen

Gudrun Flatebø
Prosjektkoordinator

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*