Kulturskolefest med sang, musikk, dans og kunstutstilling

Dansere, sangere, musikere sammen med Namsosbandet Grannes markerte Namdalseid kulturskole sine 30 år

NAMDALSEID

Fredag kveld feiret Namdalseid kulturskole sine 30 år og det ble markert med ei flott jubileumsforestilling i samfunnshuset. Alle de 65 elevene i kulturskolen deltok med sang, musikk, dans og utstilling. Det ble en lang dag for elevene, for like etter skoletid var det workshops i samfunnshuset. For sang og musikkelevene ble dette en flott dag da bandet Grannes fra Namsos var hyret inn for å inspirere elevene og samtidig spille sammen med de. Danseelevene og elevene på Kreativt verksted hadde også workshops der de fikk noen nye tips og triks. På kvelden var det fullt i storsalen av forventningsfulle foreldre og besteforeldre.

– Vi er stolte av programmet vi har satt sammen til i kveld. Elevene og lærerne har hatt en fantastisk dag i samfunnshuset med workshops. Vi går nå ei spennende tid i møte med kommuneslåing og det dette måtte bringe med seg. For kulturskolen gir dette flere fagmuligheter og bedre utnyttelse av lærerressursene, sier rektor i Namdalseid kulturskole Lars Øivind Meland.

Stort og flott program
Da var jubileumskonserten i gang og de startet i et forrykende tempo med Grannes sin låt «Ingen vei tebake» med både kor, dansere og Grannes. Det var selvsagt elevene som var de store stjernene i konserten, og de fikk skikkelig vist hva de hadde lært og øvd på den siste tiden. Kulturskoleprosjektet «rett i band» sitt mål er å få elevene på scenen tidlig. Første band ut var Girl Power med Linnèa på piano, Ylva på slagverk, Selma på keyboard og vokalist var Amalie. De framførte sangen «Engel». Melodien «One call away» ble framført av en annen jentegruppe som kaller seg for Frozen Fire med Elvira Sverkmo på bass, Alma Bulling piano og Aurora Berg Nordtvedt vokal. Jenteduoen Thelia med Elea Sotberg-Hanssen og Thalia Fossli hadde en fin versjon av MGP-junior melodien «Frekk».

Fra høsten 2018 ble det tilbud om barnedans i kulturskolen, og de yngste framførte en indianerinspirert dans til stor applaus fra publikum. Dette etterfulgt med pianomusikk av Alma og Alinour, ei jentegruppe med Lea, Lina, Solveig og Kristine framførte «Hjulet» etterfulgt av en mixdans. Snorre Sverkmo Julnes overbeviste med flott framføring av DDE-låta «By`n æ bor i» før det ble pause.

Kreativt verksted hadde utstilling av sine flotte kunstverk både i kafeteriaen og i storsalen.

Ordfører Steinar Lyngstad var kveldens konferansier og han tok en prat med kulturskolerektor Lars Øivind Meland og tidligere rektor Gudmund Thorsen. Han takket også mangeårige lærer og altmuligmann Jan Åge Kolstad. Noen lærere og elever ble også intervjuet mellom sang- og musikkinnslag.

Etter pausen fikk slagverker Matthias Claassen utfolde seg på melodien «Old time rock`n roll» og Hermann Liseter viste stor sangglede med melodien «Every breath you take».
Så var det Grannes som skulle vise at medlemmer der også hadde vært kulturskoleelever.
De startet med en urframføring av sangen «Æ vil ha dæ» og de fortsatte med «Meir og meir» og «Riv i hjertet» av Sondre Justad.

Da alle elevene og utøverne ble kalt opp på scenen for avslutningsnummer og roseutdeling, vanket stående applaus for vel utført konsert. Kvelden ble avsluttet med melodiene «Himmeln te dæ» og «Ingen vei tebake».
– Vi har startet forberedelsen til 60-årsjubileummet, skøyet rektor Lars Øyvind Meland.

 

Kreativt verksted viser her fram sine flotte «klovnemalerier», t.v. Synna, Elea, Leo, Jad, Iver Ylva, Tuva, Ane, Fares, Jasmine, Lotte, Grass og lærer Hanne Siri Høgden.

 

Amalie er vokalist i gruppa «Girl Power».

 

Jentebandet Frozen Fire med t.h. Elvira Sverkmo på bass, Alma Bulling piano og Aurora Berg Nordtvedt vokal.

 

Jenteduoen Thelia, Elea Sotberg-Hanssen og Thalia Fossli framførte MGP-junior melodien «Frekk».

 

Flott danseopptreden av de yngste danserne.

 

Alma Sæther spilte The Entertainer.

 

Alinour spilte Mozart.

 

Lea, Lina, Solveig og Kristine framførte melodien «Hjulet».

 

Dansegruppe, Mixdans.

 

Snorre Sverkmo Julnes sammen med Grannes med DDE-låta «By`n æ bor i».

 

Pensjonert rektor Gudmund Thorsen i prat med konferansier Steinar Lyngstad.

 

Matthias Claassen i samspill med Grannes.

 

– Dette gikk jo bra det, sa Ronny Grannes til Hermann Liseter.

 

Grannes framførte tre låter på konserten, t.v. Terje Grande, tangenter, Anders Brønstad, gitar, Ronny Grannes, vokalist, gitar, Eirik Engan, trommer og Ola Liljefjell, bass.

 

Rektor Lars Øyvind Meland både delte ut og fikk roser.

 

Noen bilder fra workshops i samfunnshuset:

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse