Frivilligforum med fokus på sentrumsområdet, Galskaperne «fyra» opp deltakerne

Forskjønning og møteplasser i sentrum var tema på årets Frivilligforum i Namdalseid Frivilligsentral. Mange gode og spenstige forslag ble satt på papir

NAMDALSEID

Årets Frivilligforum hadde fokus på forskjønning av sentrumsområdet, møteplasser og mye annet.
– Ei bygd i en kommune skal være livskraftig i lokalsamfunnet og dette blir viktigere nå som vi blir en stor kommune. Da kan vi spørre; hva er viktig for oss og hva vil vi ha? sier leder i Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg.

Namdalseid kommune har oppnevnt en komite som skal jobbe med forskjønning av sentrumsområdet på Namdalseid, det er også bevilget penger til prosjektet.
For å få skikkelig motivasjon og inspirasjon til dette arbeidet, hadde Frivilligsentralen hyret inn Galskaperne fra Hasselvika.

Galskaperne Ken Robin Sivertsvik og Mats Aleksander Nilsen sammen med Hege Stamnes og Monica Sotberg i Namdalseid Frivilligsentral.

Kreativ galskap mot massivt alvor.
– Starten på Galskaperne var at vi ønsket å finne på alt mulig for ikke å ha det kjedelig. Stedsutvikling av egen bygd, sånn kreativ galskap mot massiv alvor. Kunsten er å bruke det man har der man er, gjelder også mennesker som er villige til å stille opp, sier Galskaperne Ken Robin Sivertsvik og Mats Aleksander Nilsen.

Selv om Galskaperne ikke er spesielt strukturerte så har de en form for arbeidsprosess.

-Vi er ikke spesielt glad i den mest vanlige aktiviteten innen koordinering av arbeid i organisasjoner og næringsliv, nemlig møtet. Alt for ofte er den klassiske møteformen med satt agenda og referater både kjedelig og direkte skadelig for kreativ utfoldelse. Lettbeint slentring derimot, det mener vi er en mye bedre strategi, sier Ken Robin og Mats.

Ingen ting er for dumt
Nå ønsker Namdalseid kommune ideer til forskjønning av sentrum.
– I kveld blir det ikke noe vanlig workshop, vi skal slentre, Open Space Technology workshop. Her er lagt ut papir på bordet og dere skal tegne og skrive hva dere ønsker i forskjellige deler i området. Kommunen ønsker innspill på hva som kan gjøres, her er ingen forslag for dumme, sier Mats.

 

De heftet ikke med å komme med forslag til forskjønning av sentrumsområdet.

Det ble fort stor aktivitet ved tegnebordet og mange gode og kreative ideer om forskjønning og møteplasser kom fram.
Teddybjørn som man kan sitte i fanget på, verdens minste elg på stort podium, parkeringsplass og sitteplasser på Hamstad-tomta, rugestasjon til nye ildsjeler, lygarbenk, benk for «mannefolkparkering», skatepark, skulpturpark, høyt tårn i parken, rasteplasser på muren ved coopen, zipline over fylkesvegen. Det manglet ikke på kreativitet.

– Her var det veldig mange gode og spenstige ideer som må fram i livet. Dette er nå et verdipapir som må tas godt vare på og overrekkes til den oppnevnte komiteen, godt jobba, smiler Galskaperne fra Hasselvika.

– Mange gode ideer å jobbe med her?

– Ja, dette var godt jobba. Kommunen har oppnevnt en komite som skal jobbe videre med dette prosjektet og penger er bevilget. Etter hvert blir det også å få med Sentrum Vel og næringslivet som Coopen, Sentrum auto og Namdal Plast. Kommunen har startet litt med rydding av løvtrær langs Fv17 like nedenfor kommunehuset. Det var mange gode forslag å ta tak i her, sier ordfører Steinar Lyngstad.

Valg
Tre representanter fra Frivilligforum ble valgt til å representere frivilligheten på årsmøtet til Namdalseid Frivilligsentral. Eva Aune, Kjell Inge Aas og Svein Brørs.
Bodil Staven er ivrig med i frivilligheten og hun ordnet med kveldsmat, kake og kaffe til deltakerne.

 

Galskaperne t.h. Ken Robin Sivertsvik og Mats Aleksander Nilsen hadde mye galskap og humor på sitt repertoar.

 

Verdens minste elg på stort podium mente Bernth-Erik Øien Fossli.

 

– Den har vi ikke sett før, sa Mats Aleksander Nilsen t.h. om Thalia Fossli sin sentrumsbamse, videre Solveig Heggdal, Ken Robin Sivertsvik, Svein Brørs og Kjell Inge Aas.

 

Diskusjon om kreative ideer.

 

Begge var de fornøyde med kvelden og de mange gode forslag som ble skrevet ned, leder Namdalseid Frivilligsentral Monica Sotberg og ordfører Steinar Lyngstad.

 

Bodil Staven stilte opp og serverte kveldsmat og kake.

 

Refleksvester ble delt ut til de som møtte på Frivilligforum, her finner t.v. Line Løvås, Solveig Heggdal og Eva Aune sine størrelser.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse