«Minnenes Melodier» på sykeheimen

Astrid Margrethe Gustad Angelus, diakonarbeider i Namdalseid og Statland menigheter, skriver til Lokalavisa #fjordtilfjord:

Den overraskende konserten

I dag formiddag, mandag 16. april går jeg innom sykeheimen. Har ikke noe bestemt oppdrag. Jeg har imidlertid ledig tid, og da er det naturlig å ta turen innom og si hei. Det viser seg imidlertid å være en annerledes dag på sykeheimen denne formiddagen. I svart t-skjorte og sort bukse, kritthvitt hår jobber Arne Mørch fra Hønefoss. Han monterer lyd-anlegg og egen miksepult, setter opp display for sangnummer. Han har holdt på med sang og musikk et helt liv! Han forteller det skal bli en aldri så liten «Minnenes melodier»-stund. I forrige uke var han på Frøya/Hitra og der omkring. I dag går turen til Namdalseid sykeheim, og i ettermiddag til sykeheimen i Flatanger. Nå på formiddagen blir det kun sangstund, men i Flatanger blir det både sang og dans. Klokka nærmer seg 11.00. Det blir etter hvert fullt på stua. Alle stoler blir tatt i bruk, og ekstra hentes fram: Dette tegner til å bli ei trivelig stund! Og det blir det!

Her glimt er repertoaret: «Minnenes melodi», «De nære ting», «Frøken Johansen», «Kommer nå, våren kommer nå». Arne Mørch har laget to sanghefter, og for hver sang ble sangnummeret fortalt og vist på displayet.  Klokka går over den oppsatte tre-kvarters-tida. Til slutt blir det «ekstranummer»: «Et bedre liv». Denne sangen er den eneste på programmet som er skrevet etter 1975. Tekst og melodi er av William Kristoffersen og innspilt av «Ole Ivars» i 2003. Kanskje flere i LHL kjenner sangen? Den ble hvert fall skrevet etter oppdrag til 60-årsjubileet til LHL i 2003.

Avslutter her med refrenget fra denne sangen:

«Et bedre liv, det vil vi alle ha,
Et liv med mening, væra sunn og frisk og glad.
Et bedre liv, det kan vi alle få,
Men vi må gjøra noe sjøl om det skal gå.

Så får vi ta med oss oppfordringa fra disse linjene i de vakre vårdagene vi har nå. For å si det sånn – det går jo litt lettere når sola skin!

Hilsen Astrid

 

Foto: Astrid Gustad Angelus

 

Arne Mørch fra Ringerike turnerer med allsangprogrammet «Minnenes Melodier» nå, hvor han synger og spiller norske slagere fra årene 1950 – 1975. Han driver også Arnes Enmannsorkester med svingende dansemusikk for voksne. I år jubilerer han som dansemusiker og underholder med 55 år på veien!

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse