– Vi har ligget på lading lenge, vil det holde gjennom to konserter?

Namdalseid songlag og Mannskoret Malmklang med dirigent Torunn Johnsen, solister og «Husbandet» inviterer til «Vårsprell»

NAMDALSEID&MALM

Namdalseid songlag og Mannskoret Malmklang inviterer til to konserter til helga. Fredag kveld i Namdalseid Samfunnshus og lørdag i Malm Samfunnshus. Selv med bompenger blir ikke dette en bomtur. Her blir det skikkelig «Vårsprell» med mye sang og musikk!

– I fjor høst startet vi et samarbeid og rettet blikket mot en storflott førjulskonsert. Utpå høsten kom koronaen og slo ut både planer og konsert. Men nå har koronaen gitt seg og samarbeidet gjenopptatt. Til helga slår vi på stortromma og inviterer til stor konsert, smiler lederne Nina Edel Damås og Terje Selen.

Begge korene klarte ikke å gi slipp på det gode samarbeidet de startet på i fjor høst. Dette måtte de ta tak i igjen, og nå sies det at de har ligget på lading i lang tid. Nå spør de seg om:

– Har alle tatt lading? – Er noen overladet og hvordan ligger det an med rekkevidden?

– Det vil vi få svar på i løpet av helga, smiler lederne.

I løpet av de siste årene har det vært mye snakk om nye veger, tuneller og ei stor flott kinabru. Nå er den diskusjonen over og de syngeglade Eidbygger og Malmbygger har bygd sin egen veg; «Den kulturelle vegen» mellom de to bygdene. I løpet av tiden etter koronaåpningen har de hatt mange øvelser og de har da brukt den «nye» vegen.

– Nå kjører vi begge veger og nyter nyvegen med både tuneller og bru! Ikke nok med det, vi «kjører» også blått og gult. Dersom det har kommet ukrainske flyktninger til kommunen er de selvsagt velkommen til konsert, sier Terje og Nina.

Kan dere røpe noe av programmet?

– Ja, vi stiller som ett stort kor, men vi har også egne avdelinger. Sammen synger vi blant annet «Nordaførr vårvise» og «Skal hilse fra fjellet» den med solist. Fra egne avdelinger har Namdalseid songlag en gammel kjenning «En dag med Rønnerdal» og Mannskoret Malmklang har også en gammel traver for mannskor, «Olav Trygvason». I tillegg blir det mye flott sang og musikk. Lokale solister og ikke minst et «Husband» med flinke lokale musikere. På Malm er også Follafoss musikklag med som gjester. Kaffesalg i pausen, sier stolte ledere.

De nevner at dirigent Torunn Johnsen styrer begge korene med assistanse av datter Edith!

Oppfordringen er:
– Selv om det er bomveger og selv du må kjøre gjennom to bommer, og du må betale bomavgift, så kom på konsert. Dette blir langt ifra ingen bomtur!

Konserten i Namdalseid Samfunnshus starter klokka 19.00. fredag 1. april og lørdag 2. i Malm Samfunnshus begynner de klokka 18.00.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse