Namsos kommune forbereder nå koronavaksinering av nye risikogrupper

Namsos kommune forbereder nå vaksinering av nye risikogrupper av innbyggere

NAMSOS

Presseskriv fredag 22.januar fra Kommunikasjonsrådgiver strategi og samfunnsutvikling Ole Morten Melgård:

Namsos kommune forbereder nå vaksinering av nye risikogrupper av innbyggere og klargjør lokaler til dette. De fleste vil motta en invitasjon til time, men enkelte må registrere seg for å bli invitert.

I henhold til nasjonale planer for vaksinering har det hittil vært beboere på sykehjem som har vært prioritert. Nå følger vaksinering av beboere på bo- og velferdssentre, før så øvrige risikogrupper inviteres til å bli vaksinert.

3600 innbyggere på to uker
Hovedlokale for vaksinering vil være NTE Arena i Namsos sentrum. I tillegg jobbes det for å kunne vaksinere enkelte grupper også andre steder i kommunen. Namsos kommune skal vaksinere 25 % av innbyggerne i løpet av to uker i februar, det tilsvarer rundt 3600 personer.

Risikogruppen får personlig invitasjon
Namsos kommune følger regjeringens prioriteringsliste for vaksinering basert på råd fra Folkehelseinstituttet (FHI). De som tilhører risikogruppene som får tilbud om vaksine i denne omgang vil få en personlig invitasjon til time enten via SMS eller telefon. Invitasjonen vil komme fra det offentlige nettstedet Helse Norge eller Namsos kommune.

Namsos kommune har oversikt over innbyggere bosatt i kommunen som er i aldersgruppen 65 år og eldre. Personer over 65 år regnes som en gruppe med lett eller moderat økt risiko for alvorlig sykdomsforløp ved koronasmitte. I tillegg får vi informasjon fra fastlegene i Namsos kommune om hvilke av deres pasienter i aldersgruppen 18-64 år som tilhører risikogrupper.

Ta kontakt med din fastlege om du er usikker på om du tilhører en risikogruppe.

Midlertidig i Namsos kommune eller fastlege annet sted

Enkelte i risikogruppene må selv ta kontakt med kommunen for å få time til vaksinering fordi vi ikke har oversikt over hvem disse er:

  • Personer i aldersgruppen 18-64 år og som er i risikogruppen, men som har fastlege i annen kommune
  • Personer som er 65 år eller eldre og som oppholder seg midlertidig i Namsos kommune
  • Personer i aldersgruppen 18-64 år og som er i risikogruppen og som oppholder seg midlertidig i Namsos kommune

Vi ber om at disse ringer vår koronatelefon for å bli registrert i våre systemer og innkalt til time for vaksinering.

Koronatelefonen nås på 991 52 74

Annonse
.
.

Støtt lokalavisa

Lokalavisa #fjordtilfjord er en gratis nettavis som er åpen for alle. Men hvis du liker dette tilbudet kan du vise din støtte gjennom å tegne et frivillig abonnement. Du kan også overføre enkeltbeløp: https://fjordtilfjord.no/mitt-abonnement/

For lag, foreninger og virksomheter er det mulig å støtte oss gjennom å bli sponsor eller sette inn annonser hos oss: https://fjordtilfjord.no/profiler-deg-i-lokalavisa-fjord-til-fjord/

Tegn frivillig abonnement her:

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
Setup fee 
Valgt abonnement  
Coupon discount (%s) 
VAT (0%) 
Total 

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER