Obligatorisk koronatesting på grensa, Marit fra Namdalseid er på vakt

Marit Skalmerås Kolstad er på koronatesting ved grensa på Storlien (Foto: Privat)

STORLIEN

Regjeringen innførte obligatorisk testing på grensa for personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt, dette gjelder fra mandag 18. januar klokka 17.00.

Det nye og strengere testregimet ved innreise betyr at personer som må teste seg, kun kan komme over grensen og inn i landet i det tidsrommet hvor det er et tilgjengelig testtilbud på den enkelte grensestasjonen.

Det er kun kapasitet til å koronateste folk som kommer inn i landet på 28 av 38 åpne grenseoverganger.
På grensa ved Storlien er det døgnåpen teststasjon og der er Marit Skalmerås Kolstad fra Namdalseid på vakt. Marit startet sin vakt på grensa mandag 18. januar klokka 17.00.

Marit skriver:
– Grensa over Verdalsfjellet er nå stengt noe som gjør at det er flere som passerer grensa her på Storlien. Folk som har hytter i Sverige, har lov å passere for å ha tilsyn med hytta. Dersom de overnatter, blir det karantene og testing.

– Da er første nattevakta unnagjort. Fra og med mandag var teststasjonen døgnbemannet og fra mandag kveld er det obligatorisk test på grensa. Første natta utførte jeg 13 tester. Det har så langt vært negative tester. Vi bruker hurtigtester og det tar 15 minutter før svaret er klart. Da må de vente på grensa til svaret foreligger. Det var -14 grader første natta, men vi oppholder oss heldigvis i ei god og varm brakke. Vi er to på vakt og først tester jeg via et vindu så tar den andre registrering via et annet vindu. Personell fra Heimevernet og politiet er på stedet og stopper bilene, registrerer og bestemmer om folk får inn i landet, om de må testes etc.

– Vi jobber i tre skift fra klokka 08.00-15.00, neste fra 15.00.-22.00. og nattvakt fra 22.00.-08.00. Vi er to på hvert skift, en med helseutdanning som tar testene og en som tar seg av registrering og innsending av testene. Døgntestinga varer i første omgang ut februar. HV har personell her på dagtid og på nattvakt og i tillegg er politiet her noen timer på dagtid. Folk er hyggelige og positive til testing på grensa og er glade for at vi står her. Det er selvsagt ikke alle som synes det er like behagelig, skriver Marit Skalmerås Kolstad.

Ut februar
Så langt, (torsdag), har ingen tester vært positiv ved teststasjonen på Storlien, i alle fall ikke på Marit sine vakter.

– Blir du der på koronavakt ut februar?

– Ja, jeg skal jobbe her oppe ut februar, men jeg skal heim til Brørs mellom «slagan». Jeg er satt opp på turnus ut februar. Her er ikke noe spesielt nytt i dag, men i og med at dette med teststasjon er nytt, samt at det ble satt i gang på kort varsel, så er ikke alt tatt i beregningen. Eksempel på dette er som i natt når snøen la seg mellom telt og brakke for deretter å komme mellom vindu og plexiglasset. Dette resulterte i at snø kom inn når vi åpnet vinduet for testing. Vi fikk heldigvis hjelp av Heimevernet til å fjerne snøen, forteller Marit fra sin vakt på Storlien.

(Alle foto: Marit Skalmerås Kolstad)

– Vi er to på vakt, her er det Eva som registrere og sender inn tester.

 

Soldater fra Heimevernet og politi stanser trafikantene til testing.

 

Testebrakka på Storlien er god og varm, – her blir det døgntesting i første omgang ut februar.

 

Etter snøfokket natt til torsdag ble det mye snø mellom vindu og plexiglasset.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse