Forskjønning i sentrumsområdet skal skape bolyst og trivsel

- Nå skal sentrum på Namdalseid få en «ansiktsløfting», sier Arne Bratberg

NAMDALSEID

Namdalseid kommunestyre har oppnevnt et utvalg som skal jobbe med forskjønning av sentrumsområdet på Namdalseid. Disse er; Hege Stamnes for Frivilligheten, Bernth-Erik Øien Fossli representerer barn og ungdom, Joakim Brørs er leder i Sentrum Vel, Lisbeth Lein representerer kultur og administrasjon og politisk representant er Arne Bratberg. Kommunen har bevilget 430.000 kroner til prosjektet.

– Namdalseid kommune har bevilget penger til forskjønning og bolyst i sentrumsområdet. Det er området fra Tinglumsvegen til Meieridalen det er tenkt. Næringslivet er med; Namdal Plast AS, Sentrum Auto og coop-butikken er de tre store. Namdalseid kommune er med i området kommunehuset og samfunnshuset, sier leder i ad hock utvalget Arne Bratberg.

Utvalget har jobbet hardt og har hatt mange møter for ferdig rapport må leveres kommunen innen 1.juni.
– Vi har diskutert hvor vi kan starte og hvordan vi kan utføre prosjektet. Forskjønning er jo å pynte opp i sentrumsområdet og å skape bolyst og trivsel for de som bor her. Kan hende at gjennomreisende også ser at her er det fint og får lyst til å stoppe, sier Arne.

Arne nevner fire punkter utvalget har diskutert og de har kommet fram til et forslag til diskusjon:
• Lage en park på enga ved Trøavegen
• Pynte opp på «øya» framom coopen
• Plassen mellom kommunehuset og samfunnshuset
• På nordsia kommunehuset i nordhellingen ved Gløttvegen 4

– På disse fire punktene har vi tenkt noe beplantning og blomsterarrangementer, kanskje noen «metalltrær» med blomsteroppheng. Benker og bord der man kan ta en kafferast og en prat med naboer og venner. Vi har også noen tanker i forbindelse med Kulturstien fra kommunehuset til Staven og ei infotavle attmed muren ved coopen, forteller lederen.

Nå ønsker utvalget et møte der alle kan komme og høre på forslaget og si sin mening om det som er tenkt utført. Møtet er bestemt til torsdag 25.april klokka 19.00. – 21.00. oppmøte ved inngangen til samfunnshuset.

– Her blir det en presentasjon av de planene vi har skissert og en gåtur for å se på området. Vi ønsker innspill fra folket og etterpå tar vi en prat inne for å høre meninger. Alle er vi interesserte i å ha et fint sentrum, så møt opp og kom med forslag og si din mening, oppfordrer Arne Bratberg.

– Pynte opp «øya» foran coopen, er et forslag i utvalget sine planer. Her tar Arne Bratberg og Dagmar Berre en prat på benken.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse