Navnet minnelund på plass ved kirka

Arbeid med å legge stein i Navnet Minnelund, dugnadsgjengen til venstre Trond Fossli, Tore Petersen og Jens Olav Reitan, bak Solfrid Skevik og Hildbjørg Hopstad Dahl

NAMDALSEID

Det er sikkert mange som har lurt på hva den store hvite steinen ved kirka er. Nå har vi svaret; det er en navnet minnelund.

Hva er en navnet minnelund?

«En navnet minnelund er graver i et felt med felles minnesmerke hvor det er anledning til å sette opp navn og årstall for fødsel og død på den gravlagte. I en navnet minnelund vil gravplassforvaltningen sørge for felles beplanting og de etterlatte kan sette fra seg blomster og lys. Graver i en navnet minnelund kan festes etter fredningstidens utløp.

En navnet minnelund skal være utformet slik at den blir et godt sted å være. Den skal være et sted for ro og ettertanke. Det er viktig å utforme den slik at den blir et tilbud for alle, det vil si at den er tro- og livssynsnøytralt».

For alle
Ved Namdalseid kirke har en, sikkert to, dugnadsgjenger jobbet med å legge stein i minnelunden og gjøre denne til et sted for alle. Torsdag var de i sving med spader, rive og vater.

– Kjekt å få denne ferdig før vinteren og takket være flinke dugnadsfolk så går jobben unna. Det legges nå stein rundt minnesteinen og det blir adkomst for de med rullator og rullestol. Neste blir å få tak i benker som tåler å stå ute hele året og vi skal også sette opp store krukker for å ha blomster i. Det er plass for 60 navneplater på steinen og urneplass er mellom gjerdet og steinen, sier leder i Namdalseid Menighetsråd Solfrid Skevik.

Kostnad
Et slikt anlegg er selvsagt en stor kostnad for et menighetsråd, men det finnes gode midler som alle støtter.

– Her på Namdalseid har vi et solid Blomsterfond som mange bruker ved begravelser. Penger fra dette går jo til forskjønning av kirkegårdene og kommer alle til nytte så også med denne Minnelunden. Fra Fellesrådet har vi fått 10.000 kroner og derfra er det muligheter for enda 25.000. Må nevne at denne flotte minnesteinen er laget av Overhalla industrier og det er ti slike i Namdal Prosti, sier Solfrid.

Nøyaktighet er nødvendig, – er vateren rett? Jens Olav Reitan og Trond Fossli vatrer opp.

 

Trond Fossli planerer til veg for rullator- og rullestolbrukere.

 

Flere kom på dugnad, og etter noen timer var plattingen ferdig, til venstre Jens Olav Reitan, Tor Ingve Hallås, Grete Helbostad, Hildbjørg Hopstad Dahl og Lars Helbostad. (Foto: Solfrid Skevik).

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*