«Nocturne i nord», en konsert med humor og melankoli

«Nocturne i nord», en hyllest til Trygve Hoff. Til venstre Paal Sandø, gitar/sang, Ragnhild Glad, trekkspill/sang og Espen Sandø, bass/sang

NAMDALSEID

Nok en gang fikk Eidbyggene være med på en flott konsert som var en hyllest til Trygve Hoff. Høsten 2019 var de i Namdalseid og skapte mange forestillinger sammen med frivillige aktører med «Kultur på blå resept». Så kom de tilbake nærmere jul og presenterte en Trygve Hoff-konsert.
Nå på fredag innfridde «Elveblest» nok en gang da de tok 70 publikummere, mange godt voksne, med på en spennende og levende reise med historier og musikk av Trygve Hoff.

– Det er trivelig og endelig være her på Namdalseid igjen. Vi ble jo kjent med mange av dere sist vi var her før landet stengte ned. Nå er det bare velstand, vi kan til og med håndhilse. Det er kjekt å se dere igjen, ler Paal Sandø.

«Et lys imot mørketia»
– Jeg var så heldig å få være med og bli kjent med Trygve Hoff gjennom hans musikerkarriere. Han har skrevet en mengde fantastisk flott musikk. Ingen kunne vel skildre årstider så godt og hva de gjorde med folk slik som Trygve gjorde. Han døde i 1987 bare 49 år gammel, fortalte Paal Sandø.

De fleste kjenner Trygve Hoff sine sanger som «Har en drøm», «Nordnorsk Julesalme», «Ei hand å holde i», «Jenta på fileten», «Vals i august» og ikke å forglemme «Et lys imot mørketia». Mange av hans tekster er en påminnelse om de glemte år langs kysten, mye slit og fattige kår, men også sanger full av humor som «Blues om slanking» og «Treskospringar».

Paal fortalte historier om Trygve sitt liv og «Elveblest» framførte hans kjente og noen mindre kjente sanger. Kan vel si at fredagskvelden ble fargerik med masse humor og melankoli.

Det er sagt om Trygve Hoff: – Vi som ble kjent med Trygve føler eierskap til denne mannen. Han har betydd enormt mye for samarbeidsklima på kulturfeltet i hele landet, spesielt i Nord- Norge.

Det må nevnes at de framførte Paal Sandø sin vakre sang «Vi har bygd våres heim» med melodi av Tove Karoline Knutsen.
«Elveblest» avsluttet konserten med «Et lys imot mørketia».

Økonomisk støtte
Denne konsertopplevelsen var et samarbeid med Namdalseid Pensjonistlag og Dagsenteret med økonomisk støtte gjennom Stiftelsen DAM.
(Stiftelsen Dam er en av Norges største stiftelser og gir penger til helse- og forskningsprosjekter som skal gi bedre helse gjennom deltakelse, aktivitet og mestring for folk i Norge).

Paal Sandø er en god formidler og musiker som samarbeidet med Trygve i hele hans profesjonelle karriere.

 

Ragnhild Glad briljerte på flere melodier med sitt trekkspill.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse