Grøtdag på museumslageret, ingen fant mandelen

Dette var første bordsetting da grøten ble servert, fra venstre leder Solfrid Skevik, Einar Heggdal, Tove Sagnes, Arild Halse, Bjørn Sæther, Bjørn Lie, Bjørg Mølnå Altin, Oddgeir Derås, Stein Altin og Erling Holtan

SJØÅSEN

Lørdag 10. desember inviterte Namdalseid kulturminnelag til julemøte på Museumslageret i Sjøåsen. Her var det servering av skikkelig nissegrøt med tilbehør og mye folk ble det etter hvert.

Uansett hvor mange som kom og spiste grøt og både en og to kasseroller med grøt ble sånn nesten tømt så var det ingen som fant mandelen. Hvor den var, ja det ble den lørdagens gåte! Mandel eller ikke, og selv om gradestokken viste nært de 20 kalde gradene var det en skikkelig fin dagstund på Museumslageret. Kaffe, loddsalg med mange fine gevinster og utstilling av gamle julehefter og julekort.

Bjørn Sæther viste bilder fra en flott fjelltur og jammen har vi mange fine fjellområder å boltre oss i.

For å holde Museumslageret i drift slik at alt fungerer og gamle historiske minner blir tatt vare på er det behov for mye dugnadshjelp. Museumslageret skal til enhver tid være presentabelt for publikum og har normalt åpent torsdager fra klokken 13.00-15.00. Et besøk der er som å vandre gjennom bygdas historie mange tiår tilbake.

Etter maten og mye prat var det tid for å takke dugnadsfolk for masse god hjelp. Disse fikk blomster fra styret; Bjørn Sæther, Einar Heggdal, Bjørn Lie, Arild Halse og Morten Åsegg. Leder i kulturminnelaget, Solfrid Skevik, ble overrasket da hun fikk en gave for mye godt arbeid og ståpåvilje for å holde Museumslageret i drift.

Etter hvert kom det flere folk til lageret og da måtte nok en kjele grøt varmes opp.

 

Tor Moltu fant heller ikke mandelen i grøten.

 

Bjørn Sæther viste bilder og fortalte om en flott fjelltur.

 

Flere gamle julekort og julehefter var lagt fram, her et gammelt kort; «Glædelig jól!»
(Foto: Museumslageret).

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse