Skotthyll og øksekastmesterskap, det ble kamp om vandrepokalene

Svein Anzjøn var usikker om han skulle kaste øks, men det holdt til andreplass

KORSEN

Trøndernes nasjonalidrett skotthyll slo skikkelig til blant medlemmene, og andre, i LHL-Namdalseid for et par-tre år siden. De har holdt treningen ved like, men ikke slik det var for to år siden, da var det deltakelse også på Namdalmesterskap på Høylandet. Men de har ikke glemt sine kunster, og på torsdag arrangerte de klubbmesterskap LHL avdeling Namdalseid i både skotthyll og øksekast. Sted: Lensmannsgården ved Korsen.
– Dette er åpent for alle som ønsker å være med og noen av medlemmene tok dette på alvor. Det er jo en fin ettermiddag for litt konkurranse, sier leder Jostein Moe.

Andre nappet i pokalen
Åtte kara konkurrerte om å få ned flest munker i løpet av tre runder. Martin Elden, som vant vandrepokalen i 2017, hadde noe å kjempe om, men nei da, det ble Jostein Moe som tok hjem seieren med 120 poeng. Jostein har ett napp i pokalen fra tidligere;
– Da spørs det ved neste kamp da Martin, smiler han.

Fem damer var påmeldt og May Berg skulle her kjempe om et nytt napp i damepokalen. Hun gjorde en kjempeflott prøverunde med alle munkene nede. Men her var det Hild Moe som hadde beste kastehand og tok et napp i pokalen.
Vinner man pokalen tre ganger er den til odel og eie. Det er vel bare å hive seg i treninga!

May Berg var vinner i 2017, men en god prøveomgang teller ikke.

Tenkeboksen
I øksekastkonkurransen var det mannfolka som dominerte. Martin Elden tok seieren etter tre omganger med 13 poeng.
– Det retta opp etter nedtur på skotthyllkastinga, smilte han.Svein Anzjøn var i tenkeboksen om han skulle kaste eller ikke.
– Jeg kan jo prøve, men har ikke trua på dette, sa han og kastet. Det holdt til andreplass med 11 poeng så han angret ikke på det. Tredjeplass gikk til Hallbjørn Elden med 9 Poeng. Ane Alti prøvde, men det ble dårlig med poeng.

Styret i LHL-Namdalseid hadde ordnet med premiering og leder Jostein Moe håper at de får til en slik uhøytidelig, men spennende konkurranse også neste høst.
Etter konkurransen var det kaffe, rabarbrakake og softis på Lensmannsgården.

Opprinnelse
Skotthyll regnes, sammen med basse, som den trønderske nasjonalidretten. Opprinnelsen til idretten er noe uklar, men man tror den kan ha sammenheng med skotske ingeniører som var med å bygge jernbanen mellom Trondheim og Støren i 1860.
Det første Trondheimsmesterskapet ble avholdt i 1934, mens Norges Skotthyllforbund ble stiftet i 1978.

– Den satt, vinner i skotthyll ble Jostein Moe.

 

Hild Moe sikret familien dobbelseier i årets skotthyllmesterskap.

 

Knut Røthe hadde taket på kastingen, men det holdt ikke.

 

Martin Elden slo tilbake med øksekastingen og tok seieren der.

 

Hallbjørn Elden ble nummer tre etter omkasting mot Jostein Moe.

 

En fin høstkveld ved Lensmannsgården, fra venstre Bjørn Mosti, May Berg, Martin Elden, Knut Røthe, Erling Einli, Ane Alti, Hild Moe, Vigdis Gystad og Kari Anne Elden. Sittende f.v. Jostein Moe, Hallbjørn Elden og Svein Anzjøn.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse