Jubileumsforestilling med sprek 100-åring i hovedrollen

Når man feirer 100 år da kler man seg i galla, Namdalseid songlag feiret på lørdag

NAMDALSEID

Lørdag feiret Namdalseid songlag sine 100 år med to flotte konserter i samfunnshuset. 124 møtte opp på ettermiddagens familieforestilling og 99 på kveldens festforestilling. Det er et godt tegn på at songlaget sprer glede i bygda og omegn, det var ikke bare Eidbygger som var og hørte på.
– Som i isdans vil jeg gi songlaget 6,0 – 6,0 i karakterer, dette var både vakkert og sterkt, sa ordfører Steinar Lyngstad.

Stor spennvidde
Det var vel ingen grunn til ikke å være i godt humør etter en slik flott konsert med musikk plukket etter et dypdykk i arkivet. Her var sanger fra tidlig tid av songlagets oppstart i 1919.
«Skire Blomar» er et godt eksempel på det og mannfolka stilte stolt opp i sangerluer. Tone Måøy troppet opp som solist, hun har jo vært med siden 14-årsalderen, og blant annet hennes egen «Countryfot» svingte skikkelig. Asbjørn Hegstad var solist på «Himmelvogna» som er en Negro spiritual. Damegruppe og herregruppe imponerer og solist Bjørnhild Chatinka Sæther med en spesiell utgave av «La det svinge», som Jan Åge Kolstad hadde arrangert, den slo an den!
– Det er artig å få være med og det å få tillit til å være solist, herlig, smilte Bjørnhild etterpå.

Repertoaret hadde stor spennvidde og det var et godt gjenhør med Albin sin «Vårbekken» og ikke minst «Nordaførr vårvise». «The Jubelband» sin framføring av sangen fra Bør Børson, «Omforlatels O.C. Bentzen» var en perle framført av fantastiske musikere som tydelig vet å glede publikum.

Songlaget sviktet ikke, de lovte fin sang og musikk, flinke solister og humor. Alt stemte og dirigent Torunn var fornøyd med lørdagens to konserter.

– Vi har jobba lenge og hardt mot denne Jubileumsforestillingen. Det er liksom en epoke for hver syng og dans og det var ikke lett å plukke ut sangnummer til denne forestillingen. Men det funka og vi følte at det var publikumvennlig. Det har vært mye hjelp av våre veldig flinke musikere, de er en kjempegjeng. Etter første forestillingen, som var bra, håpet jeg at sangerne ville klare å holde fokus til kvelden. Det gjorde de og festforestillingen var bare helt toppers, sier en glad dirigent Torunn Johnsen.

Nå blir det for koristene å holde fokus framover til julekonsert og samarbeid med musikklaget på nyåret. Det blir mye aktivitet utover og Torunn håper de får med både sangerne og husbandet til videre utfordringer.

Blomster, gaver og medaljer
Når det er jubileum vanker det både blomster og gaver. Namdalseid Sanitetsforening ved leder Laila Berre stilte med en stor sjekk.
– Takk for at dere stiller opp både på helsetun og andre steder og sprer sangglede. Gratulerer med de 100 år og lykke til videre, saniteten gir dere en gave på 10.000,- kroner. Vel fortjent, sa Laila.
Namdalseid musikklag stilte som hjelpere hele dagen og kvelden og Brit Randi Sæther Pedersen hadde med gave og hilsen fra musikklaget.
– Takk for en kjempeflott konsert og takk for at dere sprer sang og glede ut i bygda. Vi i musikklaget ser fram til å samarbeide med dere utover vinter/vår, hilste Brit Randi.

Hilsen og blomster var det også fra Norges Korforbund Nord-Trøndelag.
– Det står stor respekt av et kor som har holdt det gående i 100 år. Det viser en stor sosial faktor og som det sies; kor = helse. Stå på videre og dåkk som itj e med å søng, kom å bli med, hilste Øyvind Holm.

– Gratulerer med 100 år og en konsert som jeg vil gi 6,0-6,0, altså topp score. Songlaget fikk i sommer kommunens siste Kulturpris sammen med musikklaget. Noen kommer og noen går og jeg er sikker på at songlaget består enda i 100 år, hilste ordfører Steinar Lyngstad med gave og blomster.

Stort glis
En liten prat med en tidligere dirigent som kom ut med et stort smil.
– Dette var helt fantastisk. Jeg satt med et stort glis hele vegen. Det var et herlig repertoar fra A-Å. Variert og flott og artig med Gudmund som gjestedirigent. Veldig fornøyd og de tre i losjen var bare så herlige. Husbandet var flott, de er et herlig orkester med flinke musikere. Bare å like alt her, smiler Audhild Elstad Damås.

Mange flotte konserter
Fra Malvik har de tatt turen til nesten alle Syng og Dans forestillingene som Namdalseid songlag har arrangert.
– Vi har i alle fall vært med i 30 år, dette er bare artig å være med på. Vi tar gjerne turen fra Malvik til Namdalseid for vi liker Namdalseid songlag og deres forestillinger. Dette er artig og så er det så mye trivelige folk å møte. Vi husker mange flotte konserter og den med musikk av Theodorakis var fantastisk. Vi husker mange flinke solister som Tone Måøy og Thor-Amund Fon og mange flere. Denne jubileumsforestillingen var kjempeflott og den nye dirigenten gjør en god jobb, sier fornøyde tilreisende Arnhild og Per Kristian Norum.

Til festmiddag ble det servert Inderøysodd og sviskegrøt. Utdeling av 40-årsmedaljer fra Norges Korforbund, og blomsterhilsener.
Lyd og lys var ved Aune Lydproduksjon med Jan Willy Aune og til dans var det musikk av «Foill Tank Trio».

Det bør så absolutt nevnes at ekstranummeret «The way old friends do» ble framført som en hyllest til vår alles kjære Gudny Kolstad.

De startet med en gammel sang, «Skire Blomar» som var brukt i 1919.

 

«En dag med Rønnerdahl» der Rønnerdahl (Ragnar Westerhus) tok publikum med på sine mange drømmer.

 

Tenorer og basser framførte «Treat me nice», i beste Elvisstil.

 

Asbjørn Hegstad var solist på «Himmelvogna».
Tone Måøy med kor og dansere, t.v. Elin Måøy, Nina Edel Damås og Kristine Brattgjerd, «Countryfot», yiee-ha!

 

Bjørnhild Chatinka Sæther sang «La det svinge».
«The Jubelband» med Edith Therese Johnsen, Magne Feragen, Eirik Engan, Ståle Overrein og Jan Åge Kolstad er bare helt fantastisk. De framførte to nummer i klebyttepausen til sangerne.

 

«Aune lydproduksjon» med Jan Willy Aune ved spakene, det blir bra da!

 

Sangerne byttet til galla, og i «Käreste Bröder» møtte vi både Fader Berg (Roar Eldnes) og her Jergen Puckel (Solve Ressem).

 

«Dream a little dream» med t.v. Inger Dahlum Høgden, Tone Måøy og Bjørnhild Chatinka Sæther, en flott og klangfull framførelse.

 

«Gammeldirigent» Gudmund Thorsen dirigerte et potpourri han hadde satt sammen av 22 sanger.

 

Solist Tone Måøy med en vakker utgave av «I have a dream» arrangert av Jan Åge.

 

Albin Aunbakk har skrevet teksten på «Vårbekken», en sang som songlaget har brukt mye, det fortjener blomsterhilsen fra leder Nina Edel Damås.

 

Konferansier Magne Fossum hadde fått med seg «korviter» Karle Aune og gjestedirigent Gudmund Thorsen i losjen. De mimret om gamle dager og fram til lørdagens konserter.

 

Når det er jubileum vanker det også gaver, her får Namdalseid songlag en sjekk pålydende 10.000 kroner fra Namdalseid Sanitetsforening, leder Laila Berre overrakte sjekken til leder i songlaget Nina Edel Damås, t.v. Ann Jorid Resell, t.h. Berit Buvarp Aardal.

 

Tidligere dirigenter var invitert til festforestilling, t.v. styremedlem Ann Jorid Resell, dirigenter Gudmund Thorsen, Tor Halvard Nilsen, Tone Måøy, Inger Johanne Holien Holder, Audhild Elstad Damås, Gunnhild Kaldahl, Kari Iversen og styremedlem Berit Buvarp Aardal.

 

Blomsterhilsen til Namdalseid songlag og leder Nina Edel fra Norges Korforbund Nord-Trøndelag korforbund ved Øyvind Holm.

 

40 år med sang måtte markeres, leder Nina Edel delte ut blomster til Erling Måøy, Karle Aune, Marvin Måøø, Øyvind Holm delte ut 40-års medaljer, Åse Marie Laup Måøø, post mortem Gudny Kolstad (Liv Kolstad) og Gudmund Thorsen.

 

Blomsterhilsen og gave fra Namdalseid kommune ved ordfører Steinar Lyngstad til Namdalseid songlag ved leder Nina Edel.

 

– Når det er syng og dans og nå som her Jubileumskonsert, ja, da møter vi opp, smiler Arnhild og Per Kristian Norum fra Malvik.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse