Syrisk aften med mye god og spennende mat, sang og dans

De inviterte til festaften, mye god mat med syrisk smak. Moussa og Khaled har kontroll

NAMDALSEID

I disse dager er det ett år siden Namdalseid kommune tok imot de første flyktningene fra Syria. Takket være stor og viktig innsats fra mange frivillige, har de nye innbyggerne kommet godt inn i miljøet. Fredag kveld ønsket de å takke for mye god støtte og de inviterte mange gjester til en flott Syrisk aften i Namdalseid samfunnshus.

– Vi er alle glade for at dere ville komme hit i kveld. Det er trivelig her på Namdalseid og folk er snille, åpnet Moussa Hammoud.

Mat, sang og dans

Vertene hadde jobbet fra tidlig fredag morgen for å forberede et stort festmåltid til sine inviterte gjester. Her var venner og kjente fra Jøa, Namsos, Steinkjer og Namdalseid samlet til en spennende kveld. På programmet sto mat, rikelig med mat og mange spennende retter og smaker.
– De har holdt på med maten siden i dag tidlig og det har luktet mat på mitt kontor siden klokka syv. Jeg har gledet meg veldig til å komme hit, sa ordfører Steinar Lyngstad.
Det var ikke ordføreren alene om, for 80 gjester, store og små, var samlet til festaften. Mat var det nok av og det smakte fortreffelig alt sammen.
– Dette var kjempegodt, all maten var god og med mange spennende smaker fra Syria, var blant kommentarene etter maten og en nydelig dessert.

Imponerende

Sang og dans hører med når det er fest, og det ble både syrisk og norsk sang. Alinor sang vakkert «Morgendagens søsken», selvsagt på norsk. Wael sang på syrisk og de hadde oversatt den til norsk.
– Vi forstår at det er stor forskjell på å være barn og voksen i Syria i forhold til i Norge. Vi skal være takknemlig for at vi har det så godt som vi har, sa ordføreren.
Søsknene Bathoul og Khaled både danset og sang, og de framførte en rap som nesten tok pusten fra enhver. Noen av gjestene dristet seg også med i dansen.

– Jeg har jobbet sammen med dere i cirka ett år, og det har vært lærerikt både for dere og meg. Da dere kom hit til Namdalseid kunne dere ikke noe norsk, men nå går det bra bare vi ikke bruker dialekt. Dere har vist en imponerende vilje til å forstå hvordan ting og samfunnet fungerer. Ikke minst den åpenheten dere har, vi er alltid velkommen til dere. Dere er alle en fantastisk gjeng med en fantastisk personlighet og et godt humør som gjør det lett å jobbe sammen med dere. Takk for at dere er akkurat de dere er, sa Arnfinn Helland blant annet.

 

Det var bare å forsyne seg, mange sorter salater, kylling, pizza og mye annet godt var å finne på bordet.

 

80 personer i trivelig lag på Syrisk aften fredag kveld.

 

Et innholdsrikt kaffekakebord, t.v. Nesirvan Seno, Osman Mishal, Elise og Hanne Siri Høgden Derås og Alinor.

 

Alinor sang vakkert «Morgendagens søsken», selvsagt på norsk.

 

Det ble også syrisk dans, og gjester dristet seg med.

 

Det var skikkelig fart i rapen som Bathoul og Khaled framførte, herlig vakkert.

 

I siste del av sangen som Wael framførte står det: Hvor lenge skal dette vare? Alt er ødelagt. Har dere ledere ikke samvittighet? Tørster ikke deres samvittigheter? Barna er uskyldig.
Også barna er glade i å danse og gjestene ble med.

 

Stor stemning ved bordene.

 

 

– Takk for at dere kom på syrisk aften.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse