Skitt konkurransefiske; en torsk, to flyndrer og en flott sjøørret

Tross litt grått vær var det bra deltakelse på årets fiskekonkurranse ved Løgnin, ytterst t,v. Tom Arve Hågensen og t.h. Tore Sundvik i Fiskeutvalget i Namdalseid Jeger-og fiskarlag

SJØÅSEN

Lørdag inviterte Namdalseid Jeger- og fiskarlag til sin årlige fiskekonkurranse etter sjøørret. Arena i år var ved Sjøåsen, en fin og egnet fiskeplass med gode muligheter for å få den ettertraktede ørreten. Rundt tjue fiskere, store og små, møtte opp med blanke sluker og svære «markkluser» som skulle friste den blanke fisken.

Torskemiddag
– Nå er vi vel ikke så heldige med været, men litt regn og gråvær er jo godt fiskevær det også. Ivrige fiskere møter opp, sier Tom Arve Hågensen i fiskeutvalger i NJFL.
Det ble fisket fra flere hold, noen kjørte også ut til Tøtdal for å prøve lykken, uten at det gjorde susen. Litt bortenfor rasteplassen sto en kar fra Namsos og ventet på napp.
– Der, der er den, smiler Sturla Buvik, i det fiskestanga bøyer seg litt. Men spenningen ble fort utløst når han begynner å sveive inn.
– De herre e itj nån sjøørret nei, kan vårrå ein torsk, sier han.
Og han fikk rett, det var en fin torsk, så middagen ble sikret, – fisk i dag å!
Det hører med at Buvik også fikk to flyndrer, ble ikke mye konkurranse med slik fisk.

Spenning
Kanskje noen hadde hatt et napp eller to, men det blir ikke mye premie av det. Så, klokka halv to, en halv time igjen av konkurransen og ingen hadde fått en sjøørret, da var det en som ropte:
-Fast fisk, tru det er en sjøørret! Det var Benjamin Aarmo fra Klinga som trengte litt hjelp etter hvert. Tom Arve var fort fram med håven, der var den berget, en fin ørret på 575 gram.
– Nå er jeg skikkelig skjelven, dette var artig og spennende. Var spent på om fisken ble med opp, smiler og skjelver fisker Benjamin.

Gutten fra Klinga var alene om å få sjøørret i konkurransen så han fikk selvsagt førstepremie; ei flott sjøfiskestang. Trøstepremier var det til alle de yngste, en blank sluk med NJFL-logo på. Fiskeren fra Namsos fikk kose seg med torskemiddag og alle deltakerne hadde en fin og litt våt fiskedag ved flotte Løgnin i Sjøåsen.

 

– 575 gram, viser vekta. Benjamin Aarmo fra Klinga fikk eneste sjøørreten under konkurransen, her sammen med Annette Staven og Tore Sundvik.

 

– Sånn sjer ein sjøørret ut, sier Benjamin til kompis John Staven.

 

– Fisk er fisk, middagen er sikret, smiler Sturla Buvik fra Namsos. Ørreten uteble!

 

Kasper Hågensen fikk ikke fisk, men like blid for det.

 

Artig med en fisketur, mente Liander og Linda Engesdal.

 

T.v. Tore Sundvik bød på grilla pølser og kaffe til fiskere og besøkende.

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse