TV-aksjonen 2021: «Barn, ikke brud»; elever støtter opp

Mellomtrinnet inviterte til innsamling for årets TV-aksjon; elevrådet for M-trinnet fra venstre kontaktperson for elevrådet lærer Anita, Alma, Sindre, Justin, Stina, Linnéa og Jonathan

NAMDALSEID

Årets TV-aksjonen går av stabelen søndag 24.oktober og innsamlingen går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap i fem land. Elevene på M-trinnet hadde insamlingsarrangement.

– Vi er utrolig glade og takknemlige for at Norges største dugnad skal handle om kampen mot barneekteskap. Dette er en av vår tids viktigste jentesaker og et av de verste overgrepene mot jenter globalt, sier Kari Helene Partapuoli, generalsekretær i Plan International Norge.

– TV-aksjonen «Barn, ikke brud» skal bidra til å nå ut til tre millioner mennesker i fem av landene der problemet er størst: I Bangladesh, Nepal, Mali, Niger og Malawi. Plan jobber for å styrke jenters selvtillit, for at de skal være trygge på egen verdi og ta kontroll over egne liv.

Årets tema er viktig
Onsdag kveld hadde elevene på M-trinnet ved Namdalseid skole invitert foreldre til fagkveld for inntekt til årets TV-aksjon. Her fikk de høre elevene fortelle om aksjonen og hvordan barn blir giftet bort.

– Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Dette utgjør 12 millioner jenter i løpet av ett år. Kampen mot barneekteskap er derfor viktigere enn noen gang, derfor er årets tema veldig viktig!

Forsamlingen ble satt til forskjellige stasjonsarbeid med samarbeid der både Yatzy og kortspell var utfordring. Stabling av pappbeger med strikk og hyssing og likeså «stabling» av magnetiske muttere skulle løses. Det var og en stasjon med psykologisk førstehjelp.

– Etter at alle hadde vært gjennom de forskjellige stasjonene inviterte elevene alle til å bli med på årets «Bli med dans», sier lærer Anita.

Til slutt var det salg av kaffe og selvbakte kaker der hele inntekta går til årets TV-aksjon «Barn, ikke brud».

– Skolen sponset ingredienser til baking og hele 2.480 kroner ble den nette sum til aksjonen, sier Anita.

Helsesykepleier Camilla Rosten var også med på arrangementet.

En munn mindre å mette
– Med inntektene fra årets TV-aksjon skal vi styrke, beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. Barneekteskap er ethvert ekteskap (formelt eller uformelt) hvor en eller begge ektefellene er under 18 år. Barneekteskap handler ikke om at foreldre ikke vil barna sine vel. Det handler ofte om noe så grunnleggende som å overleve. For gifter de bort datteren sin, har de én munn mindre å mette og hun er forventet å bli tatt vare på, sier generalsekretær i Plan International Norge Kari Helene Partapuoli.

https://www.plan-norge.no/tv-aksjonen-2021

«Barn, ikke brud», en video om aksjonen ble vist.

 

– Elevene har bakt mye godt for anledningen, sier lærer Marthe.

NOEN BILDER FRA SAMARBEIDSSTASJONER:

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse