Kortreff med mange konserter og «grisefæst»

På Skjærgårdstreff og konsert i Jøssund kyrkje, Namdalseid songlag med dirigent Torunn Johnsen og pianist Edith Therese Johnsen (Lokal lydmann til venstre)

VALLERSUND

«Skjærgårdstreff» i Vallersund har vært et populært kortreff på Fosen i 25 år. Her møtes kor fra Trøndelag og omegn, i år hadde også Senja Mannskor tatt turen. Alle kor ble ønsket velkommen der medlemmer av Sandnes songlag sto oppstilt og tok bølgen ved inngang! Skjærgårdstreffet ble arrangert første helga på juni.

– I år er det 8 kor som deltar og Senja Mannskor har kjørt nesten 110 mil for å synge her. Det er forresten tre mannskor blant deltakerne noe vi aldri har hatt tidligere. Til sammen er det 170 sangere som skal glede hverandre og publikum med mange flotte konserter, sier skjærgårdstreffleder Hallgeir Sletten.

Sandnes Songlag, som for øvrig er 130 år, var arrangør.

– Det var akkurat dåkk æ villa ha her i år eller var det dåkk som villa hit! Og dermed var fredagskveldens sangerstafett i gang, Sandnes ønsket velkommen med sangen «Kom te oss her på Fosenlandet».

Skjærgårdstreffet starter fredag i kveldinga med sangerstafett der alle kor deltok med to-tre nummer hver. Ikke minst var kvelden en blikjentkveld! Det var ikke bare sang og prat, nei da, her fikk alle servert ei nydelig fiskesuppe noe som er vanlig på dette treffet.
Ann Jorid presenterte Namdalseid songlag, som forresten var først ute med stafetten, og hun fortalte at det er tredje gang de deltar på Skjærgårdstreffet i Vallersund. Songlaget hadde på programmet blant annet Albin Aunbakk sin sang «Vårbekken».

Lørdag var det både korkaffekonsert i forsamlingshuset Folkvang og kirkekonsert i Jøssund kirke. Eidbyggene viste gode takter på alle sine konserter og i kirka var det skikkelig høytid. På programmet hadde songlaget Bruremarsj fra Lødingen, Våken Drøm og Fader Vår med solister Ann Iren Fremo og Asbjørn Hegstad. Tor Halvard Nilsen var arrangør av denne. Dirigent Torunn Johnsen og på piano Edith Therese Johnsen. Avslutningsnummeret på kirkekonserten var medlemmer fra mannskorene med et mektig arrangement på I Midnattsolen. Dirigent der var Astrid Mjøen.

Lørdag kveld var alle kordeltakerne inviterte til «grisefæst». Det vil si det ble servert helgrillet smågris med tilbehør. Hørte det var snakk om fem, seks smågris, og mathistorien endte med at all mat ble spist. Det var som skjærgårdstreffleder Hallgeir Sletten sa; – grillet smågris er fryktelig godt.
Senja Mannskor inviterte alle korene til kortreff på Senja, en gang!!

Før hjemreise søndag ble det invitert til skalkfest, heldigvis var det fiskesuppe igjen blant kaker, snitter og andre godsaker. Medlemmene i Namdalseid songlag og feller reiste ikke hjem på tom mage itj! Vi bodde på en fin plass som heter Birkeli. Noen kjørte selv og hadde med campingvogn og bobiler. De fleste hadde buss-skyss med AtB og sjåfør Magne Martinsen.

Deltakende kor:
Senja Mannskor, Capella, Uthaug Songlag, Valfjord Mannskor, Namdalseid Songlag, Stranda Mannskor, Skaugdal Songlag, og arrangør Sandnes Songlag.

Songlaget på korkaffekonsert med blant annet «Scandinavian schuffle».
Arrangør Sandnes Songlag og dirigent Roar Olden bød opp til fellesnummer!

 

De var noen friskuser koristene fra Senja Mannskor og dirigent/pianist Sindre Sandvik!

 

Uthaug Songlag med dirigent Gunn Kristin Ørsleie.

 

Stranda Mannskor med dirigent Siv Trine Haldaas.

 

Finalenummeret «I Midnattsolen» med mannskormedlemmer og dirigent Astrid Mjøen.

 

Så ble det klart til «grisefæst»: helgrillet smågris kan anbefales!

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse