126 kopper kaffe, 120 kanelsnurrer og 70 porsjoner rømmegrøt, populært Høstmarked oppi Brattlia

Fornøyde arrangører Silje Kristin Aunan og Embret Østring. Her med fornøyde kunder Rina Skjæran og Tom Børge Hanssen fra Bangsund

 

SJØÅSEN

Brattlia Økogård  inviterte lørdag til Høstmarked i samarbeid med Namdalseid idrettslag. Folk møtte opp, store og små, og mange trimmet opp den lange bratte bakken, det heter ikke Brattlia for ingen ting.

Lørdagen var fullspekket med mange slag aktiviteter og opplevelser. Blant utstillerne kunne man velge mellom diverse mat og økologiske grønnsaker, mye handarbeid, lefser og flatbrød og man kunne få flettet håret av elevbedriften i 7.klassen.
– Vi har også tennbrikker og smaksprøver på knekkebrød, oppskrift og ingredienser selger vi også, smilte Hans Kristian Silset Brevik og Jon Adrian Mølsleth.

Rosa Sløyfe stilte med stand og en rosa traktor, fra Marit og Johnny Kolstad, markerte at det er oktober.
Dun Gård fra Jøa fristet med økologiske grønnsaker og nydelig grønnsaksuppe servert fra trollgryta.
– På gården har vi over tretti sorter grønnsaker, kan være vanskelig med ugresset, men det handler om å se framover. Gulrot er vanskeligst, sier Ola Kai Faksdal.

Brattlia Økogård solgte også sine produkter, og de skar opp mange gode smaksprøver fra gårdens spesialiteter som skogsgris, gardsku og badsturøkt lam. Silje Kristin Aunan og Embret Østring er ofte rundt på mange forskjellige matmarkeder, men lørdag var de selv vertskap for et flott Høstmarked.
– Dette er skikkelig artig, mange utstillere og mye trivelig folk, og været har vi med oss. Kunne ikke blitt bedre, sier de.

Litt ovenfor gården var det en «flokk» på 20 skogsgris som gikk i en innhegning. På vegen dit kunne de yngste ta en ridetur på hestene til Monica og Oda fra Bråten ridesenter ved Namsos. Sauer og lam var i fjøset og det var mange som stoppet for å «prate» med disse.

Den store spenningen var den annonserte «kuskitbingo». Tre kyr ble sluppet i en innhegning for å starte prosessen, ville det bli noe nedfall? hvor lang tid ville det ta før det kom noe i de oppmerkede rutene?
– Tror jammen de må sett ut skitvakt, ble det sagt med et smil.
– Sjå der ja, der kom det et nedfall i rute nummer 101, ropte Lars Østring.
Og som om man tvilte på dette, det ble sannelig tre premier på «kuskitbingoen», fantastisk!

Namdalseid idrettslag stilte som medarrangør og de hadde et loppemarked med brukt sportsklær.
– Et flott marked på Brattlia, artig å få til noe sammen og få vise at det skjer noe på Namdalseid også. Supert med mye folk, sa Gunnhild Kaldahl Stenseth fra idrettslaget.

Namdal Landbrukstjenester viste seg fram og kunne fortelle at de er eid og styrt av gårdbrukere/foretak i tretten kommuner.
– Hovedoppgaven vår er å administrere velferdsordningene (avløsning) og å hjelpe til med å skaffe eierne, og andre i området, nødvendig arbeidskraft. Rekruttering og opplæring av avløsere er også en viktig faktor, forteller Ann Kristin Espenes og Sergei Sazanchuk.

– Dette var en vellykket super dag. Alle utstillerne er fornøyde, folket er fornøyd. Når det er slik respons så må man si det frister til gjentakelse neste år ja. Håper at Høstmarkedet på Brattlia Økogård kan bli en tradisjon. Vi takker idrettslaget og alle som har gitt oss god hjelp. Etter 126 kopper kaffe, 120 kanelsnurrer og 70 porsjoner rømmegrøt, klart man er fornøyd, smiler Silje Kristin Aunan og Embret Østring.

 

Sjelden det er så mye trafikk, både biler og gående, opp bakken til Brattlia Økogård.

 

Det ble etter hvert mye folk på tunet på Brattlia.

 

ELEVBEDRIFT 1: Hårfletting var en av aktivitetene til 7. klassen på Namdalseid skole, t.v. Batoul Shalloud fletter Eiril Guddingsmo Einvik, Alva Toldnes Kaldahl viser ferdige fletter og søster Leah blir flettet av Elise Derås Høgden.

 

ELEVBEDRIFT 2: Guttene i 7. klasse stilte med tennbrikker og knekkebrød. T.v. Hans Kristian Silset Brevik og Jon Adrian Mølsleth.

 

NAMDAL LANDBRUKSTJENESTER: er en viktig brikke i landbruket i Namdalen pluss Osen og Bindal. T.h. Ann Kristin Espenes og Sergei Sazanchuk.

 

Sissel Thorsen spanderte økologisk grønnsaksuppe fra Dun Gård på Jøa.

 

FRISTET: Tove Iversen ble fristet til å kjøpe økologiske gulrøtter av Ola Kai Faksdal.

 

MAT MÅ MAN HA: Ingar Kolstad sikret seg lørdagsgrøten.

 

ROSA: Oktober er rosa måned og Ingrid Thorsen og Eirin Kaldahl Stenseth støttet opp som hjelpere. Rosa traktor på plass.

 

RIDNING: Hest er populært på markedsdager, her får Tor Einar Randen en tur på hesten til Oda Jonassen, Monica Hanssen passer den andre hesten.

 

JULESTEMNING: var det på standen til Eva Heidi Rømuld, t.h. og Eva Marit Rømuld Kolstad fra Inderøy.

 

FRISTET: T.v. Jorunn Hammerbeck og Petra Karin Jensen fra Stall`n handverk i Beitstad fristet Bodil Staven til handel.

 

THEEDORA: Fotograf Frida Isadåra Årseth stilte ut flotte spennende bilder, kalendere, gensere og T-skjorter med ku/kalvemotiv. – Har et ønske om å bli fotograf og leve av det man liker å gjøre selv. Her med Per Sverre Sæther.

 

BINGO: Det tok litt tid, men kuskitbingoen slo til den.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse