Kortklubb på en onsdag, ikke noe slår en amerikaner

- Ikke rare kortene her nei, t.v. Dag Helbostad, Arne Hansen, leder Svein Anzjøn, Kåre Wik og Lars Valleraunet. (De hadde gode kort de andre to!)

NAMDALSEID

Onsdagsklubben er klubben som godt voksne kortspillere oppsøker. Annenhver onsdag spilles det amerikaner på Dagsenteret. Onsdag var første kortdagen i det nye året, årsmøte hadde de også.

Onsdagsklubben har eksistert i alle fall i 25 år, kanskje lengre også.
– Det startet opp med at vi var en gjeng som treftes, både mannfolk og damer for å prate, drikke kaffe og spille litt kort. Etter hvert ble vi vel bitt av kortspillbasillen, og nå har vi et fint Dagsenter å treffes på, og det blir mange runder med amerikaner, sier mangeårige kortspiller Aase Marie Sæther.

Og at denne klubben er et flott samlingspunkt er det ingen tvil om, for selv om det var 15 kalde grader ute møtte 19 ivrige kortspillere opp på første Onsdagsklubben i 2018.
Det var utdeling av kort, korte kommentarer til ei dårlig hand, latter og; – skitt, vi satse på 8 stikk!
Det er ikke bare Eidbygger som deltar, nei da, noen fra Sprova synes også det er artig og treffes for å spille kort i trivelig lag.

Årsmøte og tur

Onsdagens årsmøte gikk greit uten de store endringer i styret. Aase Marie gikk ut og fikk blomster som takk for jobben. Svein Anzjøn fortsetter som leder og med seg har han nestleder Mildrid Elden, styremedlem/sekretær Liv Valleraunet og Oddleiv Bratberg som kasserer.

– Vi har ikke noe medlemsavgift, her betaler vi litt for kaffen og sparer til en fin tur til sommeren. Sist sommer var vi i Trondheim der vi spiste middag på Tyholttårnet. Et besøk og omvisning på NRK-bygget fikk vi også med oss. Sommerens tur blir 13.juni, men reisemålet er ikke bestemt enda, sier leder Svein.

– Her er det sikkert plass for flere kortspillere?

– Å ja da, det er plass til mange her. Vanligvis er vi mellom 16-24 som møter. Her er ingen forpliktelser så det er bare å dukke opp. Kortstokker har vi mange av så alle er velkommen til Onsdagsklubben. Kaffe, ei skrøne og et par historier serveres også, smiler lederen.

– Æ ga no ut sjøl og da vart det no sånn, smiler t.h. Knut Stakset. F.v. Nils Helland, Liv Valleraunet, Solvår Wik, Mildrid Elden, Gerd Vanebo, Mary Grande, Tordis Kjølseth, Martin Buvarp og Oddveig Sverkmo.

 

– Skal ikke skryte av kortene, men vi må jo satse på noen stikk, mente Ragnar Rønning. Han hadde med seg f.v. Sonja Johnsen, Margit Damås, Iver var med bestemor Aase Marie Sæther,  ytterst Per Kristian Brørs.

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse