Lørdag var det internasjonalt «Magisk Friminutt» på Lensmannsgården

De hadde et flott «Magisk friminutt» i glassverkstedet til Ane Alti på Lensmannsgården lørdag, fra venstre Camille Morin, fra Frankrike, Sarah Schebiella og Erik Kuhne, fra Tyskland, glasskunstner Ane Alti, Kari Mackie og Kristin Kolstad Addison

NAMDALSEID

«Kom og bli med i glassverkstedet og få hjelp til å skape vakre ting i glass. Nå fram mot jul er det artig å lage fine julegaver eller egenprodusert julepynt. Men hva du lager er litt opp til deg. Det viktigste er at du blir oppslukt av skaperprosessen. Da lades batteriene», skriver glasskunstner Ane Alti på sin hjemme-side.

Lørdag var det internasjonalt «Magisk Friminutt» i glassverkstedet på Lensmannsgården. Da var det tre «workaway»-ungdommer, de bor i området, som hadde lyst til å være med på et spennende friminutt hos Ane. (En «work away»’er jobber for kost og losji hos sin vertsfamilie). To av ungdommene er fra Tyskland og de er hos Åslaug Bratberg på Yttervika i Beitstad og ei jente fra Frankrike er hos Gudny Sverkmo. De synes at det er flott å være i Norge og i området her.

– Dette var en flott og trivelig dagstund der man møter andre folk og kan lage noe spesielt. Jeg hjelper litt til på gården, men mest i bakeriet til Gudny, det er flott der. Jeg blir her på Namdalseid til midt i desember og da reiser jeg hjem til Frankrike for å feire jul. Etter jul blir det en tur til Finland, smiler franske Camille Morin.

– Yttervika er en fin plass å være Workaway’er på. Flott utsikt og trivelige folk. Vi ønsker å feire jul oppi Yttervika, det blir spennende. Så håper vi å kunne bli der til ut januar/februar før vi setter kursen litt lengre sør i Europa. Denne dagen hos Ane var flott der vi kunne bruke vår kreativitet til å lage noe i glass. Kjekt å bli kjent med andre folk og kulturer også, sier de tyske ungdommene Sarah Schebiella og Erik Kuhne.

For å få et internasjonalt magisk friminutt var også to lokale damer med på lørdagens magiske friminutt. Både Kristin Kolstad Addison og Kari Mackie har vært med på tidligere friminutt.

– Jeg er her for fjerde gang og dette er veldig artig. I dag lager jeg et fat, hvordan fasongen blir vet jeg ikke før det er ferdig brent, sier Kristin Kolstad Addison.

Blir hekta

– Et «Magisk friminutt» er et tilbud til å komme seg litt bort fra hverdagen, få andre impulser. Jeg ser at de som er innom her blir opphengt i arbeidet de gjør, blir liksom i ei boble, og de blir veldig overrasket når produktet er ferdig brent. Folk som har vært innom her tidligere kommer stadig tilbake, man blir liksom hekta på å lage noe, sier glasskunstneren på Lensmannsgården.

Nå er det tid for julegavekjøp og Ane kan friste med mye fin glasskunst, men hun frister også med gavekort på «Magisk familiefriminutt».

– Jeg selger familiegavekort, laget i glass, på «Magisk familiefriminutt» og på vanlige småfriminutt. Jeg la ut seks Magiske små-Friminutt i høst og nå er det fire igjen på dette året. Det er viktig å komme sammen og prate, skape noe og få en god opplevelse noen timer. Artig med familier som lager noe sammen. Interessert, så bare ta kontakt tlf: 971 83 676, sier Ane.

Friminuttet avsluttes med kaffe/brus og noe attåt.

Lørdagens servering var Eldueidmat/Gårdimellommat som er mat levert fra lokale leverandører.

Vil du vite mer om «Magisk friminutt» og Lensmannsgården, gå inn på:

lensmannsgaarden.com

Camille Morin får gode råd og tips av Ane.

 

Camille Morin og Kristin Kolstad Addison koser seg med å lage glasskunst.

 

Sommer, høst, vinter og vår, Erik Kuhne er kreativ.

 

Sarah Schebiella og Erik Kuhne gleder seg til å feire jul oppi Yttervika.

 

Lørdagens glassproduksjon ferdig brent, skikkelig fin glasskunst! (Foto: Ane Alti).

 

 

 

Annonse
.
.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total 

 

AnnonseFLERE NYHETER

Annonse