Bjørn fotografert ved sauekadaver

Dette er bjørnen som har tatt en sau i Fagerdalskleiva. (Foto: Bildet er fra viltkamera til Namdalseid og Osen Beitelag 27.5.)

NAMDALSEID/OSEN

Det er observert bjørn i Namdalseid og det er funnet et sauekadaver i Fagerdalskleiva. Det er bekreftet at sauen er tatt av bjørn. Etter dette funnet på fredag er bjørnen blitt observert gjennom tre døgn i samme området.

Leder i Namdalseid og Osen Beitelag Hans Petter Hestmo har de siste dagene, kveldene og nettene vært ute i felten sammen med gode kompiser for å observere bjørnen sine vandringer og samtidig se til buskapen sin. De frykter at det er flere bjørner i området for det er i alle fall tre andre observasjoner.

– Vi har fulgt med på denne bjørnen sine vandringer i tre døgn og den ferdes mellom Sverkmoen og Fagerdalskleiva. Den har mat igjen av kadaveret i maks ett døgn til. Det spennende nå er at bjørnen endret retning søndag kveld og hadde da kurs mot Lissbjørkvatnet, sier Hans Petter.

Han forteller at det er ikke bare å ta sauene heim fra fjellet og på beite rundt gården, et dårlig fôrår i fjor, som ga skyhøge priser på rundball, og nå en vår som er så tørr at det nesten ikke gror grønt gress mange steder. Han gir gode råd til de som slipper dyr på beite i disse dager.

– Det blir etter hvert rundt 2.000 voksne sauer som kommer ut hit i fjellområdene på sommerbeite. Et godt råd til alle som slipper ut dyrene sine i disse dager er å følge med på situasjonen og passe på dyrene så godt det lar seg gjøre. Finner man dyrekadaver i beiteområdene så for all del gi beskjed så det kan bli undersøkt. Vi må benytte oss av de beitemulighetene vi har og gjøre det beste ut av situasjonen, sier leder i Namdalseid og Osen Beitelag Hans Petter Hestmo.

Hans Petter Hestmo har telefon 474 17 777.

 

– Følg med på situasjonen og pass på dyrene på fjellbeite så godt det lar seg gjøre, er oppfordringen fra leder i Namdalseid og Osen Beitelag Hans Petter Hestmo. (Foto: Privat).

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse