– Vi ønsker nye drivere lykke til; takk til alle våre kunder og trivelige besøkende

- Takk for oss og takk til alle hyggelige kunder gjennom mange år, sier Marthe, Torbjørn og Geir Ove Kolstad

NAMDALSEID

En æra er over, familiebedriften Sentrum Auto AS er solgt til ny eier etter tre generasjoners drift av den populære stasjonen i Namdalseid sentrum. I nesten 72 år har bensinstasjonen vært en «institusjon» der man har møtt åpenhet og hjelpsomhet fra eiere og ansatte.

Torbjørn, Geir Ove og Marthe Kolstad ønsker å takke for seg og de kan gå «fra borde» med en god følelse på at stasjonen fortsetter i samme ånd som de selv hadde; – yte service, ta godt vare på kundene og alltid være hjelpsomme.

– Vi ønsker å takke alle kunder, forretningsforbindelser, ansatte og besøkende for god støtte gjennom alle tider. Folk har vært veldig flinke til å bruke stasjonen og vi er veldig glade for at det fortsatt forblir en Shell-stasjon i Namdalseid. Det fortsetter liksom i familiens ånd, har det i blodet. Takk til alle og vi ønsker ny eier Frode Skjevik og daglig leder Adam Hunt lykke til med driften av Shell Namdalseid AS, sier Torbjørn, Geir Ove og Marthe Kolstad.

Litt historie
19. desember 1949 ble den første bensinen solgt på Sentrum Auto, eller Centrum som skrivemåten var da.

Dette er nok det første bildet tatt av en nystartet Centrum Auto, – vår/sommer 1950 er det ganske sikkert, sier Torbjørn. Olav vasker bilen.

Olav Kolstad drev smie i Bjørgmyra der han og kona Tora da bodde, men Olav hadde lyst på noe større og mer utfordringer. Han søkte om å få bygge ei smie i sentrumsområdet. Dette gikk i orden, med litt motstand, og smie med verksted, smørehall for bytte av olje og smøring av kjøretøy ble en virkelighet. Her var det også mulighet for sveising, småreparasjoner og smi-ing. Olav var en veldig «hendt» mann og fant alltid løsninger på de problemer som dukket opp på hans verksted. Dette nybygget ble også deres bopel.
Bensin- og dieseltanker, pumper og annet utstyr ble kjøpt brukt fra Evensen på Namsos: Centrum Bensinstasjon var en realitet.

Påbygg og utvidelse
I 1962 ble verksted/beboelseshuset påbygd med en etasje til to leiligheter da Torbjørn og Gudny stiftet familie. De drev stasjonen sammen med Tora og Olav og Torbjørn overtok som daglig leder i 1963 da Olav syntes det ble for mye papirarbeid. Han trivdes best i smørehallen, det å mekke var hans store lidenskap.

Ny utvidelse av butikk og lager skjedde i 1973 og Sentrum Auto fremstod da som en moderne og flott Shellstasjon.

Utleie og gatekjøkken
Sentrum Auto har leid ut kontorlokaler til Namdalseid Sparebank ved banksjef Trygve Sollien og lensmannskontor ved lensmann Arne Dag Dale. Turistinformasjon var der i en årrekke og samarbeid med Namdalseid fjellstyre med utleie av hytter, båter og salg av fiske/jaktkort siden cirka 1957 og fram til for bare noen år tilbake da slik utleie ble digitalisert. Fjellstyret leid også kontorlokaler.

I slutten på 70-tallet startet de med ei gatekjøkkenvogn noe som ble veldig populært og et gatekjøkken ble påbygd garasjen cirka 1980. Driften av gatekjøkkenet varte til 2003 da utviklingen av stasjonen førte til at småmat skulle selges over disk.

Geir Ove Kolstad, tredje generasjon av Sentrum Auto, tok over i 2004 og drev Sentrum Auto AS til 2021 sammen med Marthe.

Sentrum Auto cirka 1952.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse