Forskjønningsprosjektet i Namdalseid sentrum er ferdigstilt

Da er kunsten på plass på blomsterrørene, her ved samfunnshuset, til venstre Geir Grøtan, Harald Røthe, Steinar Lyngstad, Nina Edel Damås og Eva Aune, foran en fornøyd leder og kunstner Hege Stamnes

NAMDALSEID

Namdalseid kommunestyre oppnevnte våren 2019 et utvalg for å jobbe med forskjønning av sentrumsområdet på Namdalseid. Her var det representanter fra Frivilligheten, barn og ungdom, Sentrum Vel, kultur og administrasjon og en politisk representant.

Stolt og glad
I stedet for å ha mange små «oppdrag» endte utvalget opp med å satse på fire plasser. Det var ved samfunnshuset/kommunehuset, ved butikken, parken ved Trøavegen og i nordhellingen ved Gløttvegen 4 mot Fv17. «Kariskogen» bak blokkleilighetene er også med.

I februar 2020 ble det arrangert et infomøte der prosjektleder Hege Stamnes og Ingela fra Langøren Gartneri informerte om jernsøyler og ampler for å plassere på de angitte steder.

– Dette vil gjøre oss stolt og glad, det har med bolyst å gjøre, sa Hege på dette møtet.

7 jernsøyler ble bestilt hos Steinkjer Mekaniske, benker og to bord laget av resirkulert plast til uformelle møteplasser og mye blomster med forskjellige farger. Dette kom på plass og sommeren 2020 fikk man se hvor flott og trivelig det ble i sentrumsområdet på Namdalseid.

Stolt av
Etter en enorm dugnadsinnsats er nå prosjekt «Forskjønning av Sentrum» ferdig. Hege Stamnes sin kunst er behørig på plass på «blomsterrørene» og i juni kommer blomster i alle ampler. Det ryktes at årets farger vil være oransje og gult. Dugnadsgjengen, som ble oppnevnt på februarmøtet 2020, var onsdag kveld på plass for å få på plass siste delen av prosjektet. Det var Hege Stamnes sin kunst som skulle på toppen av rørene. Det er kunstverk laget i stål og aluminium av Steinkjer Mekaniske etter kunstner Hege sine utkast til søylepynt.

Hva forestiller kunsten din?

– Det forestiller elggevir i fri tolkning. Det er en kunstners oppgave å skape og det er folket som tolker kunsten. Det framstiller elghorn der også kløver fra tidligere Namdalseid kommunevåpen er med. På baksiden er det påmontert holdere for fakkelbokser og her kan folk tenne en fakkel noe som gir fint lys på mørke kvelder. Her må man tenke brannfare, bare på vinterstid, smiler en fornøyd kunstner Hege Stamnes.

Hege har styra prosjektet og de har kommet i mål og budsjettet holdt.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatet og vi har skapt viktige møteplasser som vi håper folket bruker og vil sette pris på. Det blir spennende å se hvordan blomsterenga mot Fv17 ved Gløttvegen 4 blir. Må nevne at resultatet av prosjektet er blitt til med skikkelig stor dugnadsinnsats, sier Hege Stamnes som nå er ferdig som leder i prosjektet.

Herre ska du vårrå stolt av Hege! var det enstemmig fra gjengen onsdag kveld.

I «Kariskogen» bak blokkleilighetene ved samfunnshuset har LHL-Namdalseid satt opp treningsapparater der man kan varme opp før trimturen eller bare ta litt strekk og bøy. Her er det sitteplasser med bord og mulighet til å grille i en gapahuk tilhørende Sentrum Vel. Når været blir varmere, tilbyr LHL muligheten for å trene skotthyll og de har også en flott grillhytte på plassen.
Er man usikker på hvor de forskjellige møteplassene, bedrifter eller annet befinner seg i området så kommer det straks opp ei flott infotavle ved parkeringa til butikken.

Her monteres den første kunsten i Trøaparken, Harald Røthe og Geir Grøtan er montører, Steinar Lyngstad og Nina Edel Damås holder stigene.

 

Flott i Trøaparken, bare å glede seg til blomstene er på plass, fra venstre Geir Grøtan, Nina Edel Damås, Harald Røthe, Steinar Lyngstad, Hege Stamnes og Eva Aune.

 

Steinar justerte litt, her ved butikken.

 

Denne står ved coopen.

 

Kunstner Hege Stamnes måtte opp og justere litt på den ene.

 

I Kariskogen er det mulighet til å trimme, slappe av og møtes til en prat.

 

Nina Edel Damås og Steinar Lyngstad viser fram infotavla som snart kommer opp ved butikken.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse