Lotte fikk kommunens ungdomsstipend

Namsos kommunes ungdomsstipend til kulturutøvere for 2022 går til den unge kunstneren Lotte Stenkjær Hansen (til venstre). Nestleder i ungdomsrådet Hedda Emile Gjertsås overrakte stipendet sammen med ordfører Frode Båtnes. (Namsos kommune /foto: Ole Morten Melgård)

NAMSOS

Namsos kommunes ungdomsstipend til kulturutøvere skal bidra til å gi unge mennesker innenfor kunst- og kulturfeltet mulighet til videreutvikling innenfor sine felt. Stipendet skal være en anerkjennelse til unge kulturutøvere. Det skal særlig legges vekt på å hjelpe frem yngre, lovende ungdommer fra kommunen før de fanges opp av sentrale stipend- og støtteordninger.

Namsos kommune har også i år mottatt mange svært gode søknader fra unge og lovende utøvere innen både idrett og andre kulturaktiviteter.

Ungdomsstipendet består av et diplom og en pengesum på 15 000 kroner.
Namsos kommunes ungdomsstipend til kulturutøvere for 2022 går til den unge kunstneren Lotte Stenkjær Hansen.

– Hva betyr stipendet for deg?

– Når jeg sitter oppe på loftet og maler så ser jeg ikke alltid helt verdien av det jeg holder på med. Det å få stipendet gir meg en bekreftelse på at det jeg gjør har betydning. Det gir meg en boost, forteller en glad stipendmottager Lotte Stenkjær Hansen.

Stipendmottageren forteller ellers at hun har planer om å bruke stipendet på maleutstyr.

Kreativ allerede i barnehagen

Årets stipendmottaker viste tidlig sin kreativitet og allerede i barnehagen brukte hun mye tid til å uttrykke seg gjennom form og farger. Etter hvert søkte hun seg inn på visuelle kunstfag ved kulturskolen og fant et naturlig sted for videre utvikling.
Det er ikke alltid så enkelt å følge drømmene sine når vennene har andre interesser, men årets stipendmottaker bestemte seg tidlig for at hun ville drive med kunst og begynte allerede i veldig ung alder å tenke på om hun som voksen kunne leve som kunstner.

Har du noen råd til andre ungdommer som kan tenke seg å drive med kunst?

– Mal fra hjertet, ikke vær en perfeksjonist. Og husk at kunst er et tålmodighetsprosjekt, i hvert fall maling, sier Lotte Stenkjær Hansen.

Om stipendmottageren skriver utvelgelseskomiteen:

«Hennes arbeider viser en forståelse for formspråk, teknikk og materialitet som er svært lovende og overbevisende. Hun er på god vei til å lære seg håndverket gjennom å se og utforske, og bruke kunsthistorien som en veileder. Dette gir henne et godt grunnlag for videre utvikling av eget formspråk og kunstnerisk innhold i fremtiden.
Stipendmottakeren er målbevisst, og hennes engasjement viser viktigheten av kunstens plass i både i hennes eget liv og i samfunnet for øvrig. Komiteen har stor tro på at stipendmottakeren vil komme til å sette kunstneriske spor i regionen hvis hun fortsetter å arbeide med sin kunst».

Utvelgelseskomiteen for ungdomsstipendet 2022 har bestått av ordfører Frode Båtnes, nestleder i Utvalg for folk Cato Berg, politisk valgt representant fra Utvalg for folk Lars Østring og nestleder i ungdomsrådet Hedda Emile Gjertsås.

Utvelgelseskomiteen gratulerer Lotte med åres ungdomsstipend!

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse