Pensjonister på tur i nærområdet, lenge siden forrige treff

- Herre hi vi gleda oss te læng, ei skikkelig fin opplevelse. Fra venstre Agnar Moe, Margit og Olav Damås, Helga Volden, Odd Modell og Sigrun Anzjøn

HUNDSETH

Reineier Sissel Holtan sammen med samboer Stian Furre er opptatt av å gjøre reindrift, samisk kultur og historie mer forståelig innad i skolen og blant folk flest. Sissel og Stian er opptatt av å gi skoleelever og andre «En arena for læring, mestring og sosialt fellesskap. Økt kunnskap og forståelse for samisk kultur, reindrift og naturen». Sommeren 2020 reiste de en stor lavvo på Hundseth.

– Vi tok et «Ut på vidda»-kurs og planen er å få dette til å bli ei tilleggsnæring for reindrifta. Vi er godkjente tilbydere og som utgangspunkt er det skolene som er læringsarena. «Ut på vidda» er et tilbud om lærings- og omsorgstjenester i reindrifta. Målet er å kunne tilby disse tjenestene til barn, unge, voksne og eldre og dette er reindriftens svar på landbruket sitt «Inn på tunet». Ved leie av lokalet her ordner vi med mat og servering, sier driverne av Aejrie Sïjte på Hundseth.

Pensjonister på tur
Den svære lavvoen er flott innredet med heimsnekra bord og benker og den er et godt egna selskapslokale med en herlig utsikt mot bygdas sentrum og Storsnøheia.

Forrige onsdag var det selskap i den store lavvoen på Hundseth. Da arrangerte Namdalseid Pensjonistlag og Dagsenteret tur til Aejrie Sïjte og det ble servert samisk mat, kaffe, nystekte lapper, mye prat, historier fra fjellet og ikke minst lassokasting.

– Nå var det på tide å få til en trefning for oss i Pensjonistlaget og brukere av Dagsenteret. Det er jammen over ett år siden vi hadde møte, så det å legge turen hit i godværet var fullklaff, sier leder i Namdalseid Pensjonistlag Jostein Tørring. (Må tilføye at Dagsenteret og Pensjonistlaget har et godt samarbeid om mange flotte arrangementer).

«Gleda oss læng»
Sissel og Stian serverte reinskav med reinsdyrkraft, heimelaget potetstappe og ny-rørt tyttebær. Det var mat som falt i smak og man hørte; – det herre va skikkelig godt!

Etter et nydelig måltid måtte de fleste ut og trekke frisk luft, sola varmet som den skal på en fin sommerdag. Når Pensjonistlaget er på tur er det mange deltakere som man kan kalle for veteraner. Noen av de eldste satte seg i sola og nøt været og utsikten.

Dette var vel en etterlengtet tur og trefning for alle?

– Ja, det skal være sikkert. Herre hi vi gleda oss te læng, ei skikkelig fin opplevelse. God mat, godt vær og for en utsikt over bygda og mot Storsnøheia. Fantastisk flott å være med hit, aldri trudd det var slik her oppe, smilte Odd Modell og alle var de enige med han.

Lassokasting måtte prøves og Sissel hentet reinkalven «Jovje»-(lysegrå), men det var i varmeste laget for den så den måtte i innhegningen etter en runde på plassen.
Etter pausen var det kaffe og nystekte lapper og Sissel og Stian viste bilder og fortalte om reindrifta både historisk og i nåtid.

– Jeg tok over reindrifta etter pappa Erling for ett år siden og snart er vi tre jenter som er reineiere i Namdalseid, sier Sissel og viser bilder også av farfar Paulus som var en fjellets mann.

Vertsfolket Sissel Holtan og Stian Furre lager mat.

 

Det serveres.

 

Aejrie Sïjte, en fantastisk plass og gjestene nyter tilværelsen.

 

Lassokasting med flott utsikt mot bygd og fjell.

 

Ikke enkelt å treffe, men artig likevel. Fra venstre Hallbjørn Elden, Per Furre, Evy Kristin Welde Olsen, Karin Engen, Line Løvås, Madjaka Sagno og Elin Reitan.

 

Sissel hentet reinkalven «Jovje», Jostein måtte også ha et bilde.

 

Leder på Dagsenteret Grete Helbostad og Astrid Aune stekte lapper.

 

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse