Sommeren har gjort sitt inntog og turistinformasjonene er klare til å hjelpe

På Innbyggertorget/Namdalseid, - kom innom så hjelper vi til med info, sier Arnfinn Helland ved turistinformasjonen

NAMDALSEID&STATLAND

I år som i fjor er kommunens turistinformasjon lagt til bibliotek og innbyggertorg. Det vil si i kulturhuset Namsos, samfunnshuset/tidligere kommunehuset på Namdalseid og i Fyret på Jøa. Turistinformasjonen vil ha åpnet når innbyggertorg og bibliotek har åpent og mandag 7. juni var åpningsdagen.

– Vi er spente på hvordan årets turistsesong vil bli. Stort sett bare nordmenn, som i fjor, eller med et større innslag utenlandske besøkende? Uansett tar vi imot de som kommer og vi vil informere besøkende så godt vi kan og profilere områdets mange fine opplevelser og steder, sier virksomhetsleder i Namsos kommune Brit Randi Sæther Pedersen.

Blir spennende
Turistsesongen i fjor ble sterkt preget av koronapandemien og det tegner til å bli noe det samme i år. Mange aktører har i år laget sine brosjyrer på norsk da det i fjor var dårlig besøkt med utlendinger. Heller ikke i sommer ventes det store innrykket av Europeiske turister.

– Det ser ut som denne sommeren for de fleste blir å feriere i eget land, men vi håper jo på noe mer besøk av utlendinger i år. Turister fra flere land skulle vanligvis nå ha vært godt i gang med sine turer, men slik er det nå ikke. Kan jo håpe at de kommer på sensommeren eller tidlig høst. Blir spennende å se, sier Arnfinn Helland ved Innbyggertorget/turistinformasjonen på Namdalseid.

Behjelpelig
Han sier at her finnes brosjyrer fra områder som Innherred, Namdalen, Kystriksvegen og nordover og at alle er hjertelig velkommen innom.

– Her kan vi sette oss ned og se på forskjellige reisemål og være behjelpelig med å sette opp kjøreruter og opplegg for turen dersom det er ønskelig. Vi bruker Google-maps og gjør oss forstått med engelsk og litt fingerspråk. Nå er vi også spente på «Stolpejakten» som nettopp er kommet i gang og som inviterer til mange fine turer i skog og mark. «Stolpejakten» er tilgjengelig for de fleste, sier Arnfinn.

Fordel
At turistinformasjonen er sammen med biblioteket er også en fordel.

– På biblioteket finnes mange bøker som for eksempel kartbøker, turbøker og forslag til toppturer man kan låne med seg. Og skulle man være på en topptur og oppdage at dagen for innlevering av boka nærmer seg, så er det bare å levere den inn på nærmeste bibliotek. Boka blir da sendt tilbake til utlånssted. Smart og enkelt, smiler Arnfinn.

Småskalaprodusenter
I vårt nærområde og ellers i kommunen er det mange som driver med småskalaprodukjon. Det kan være handarbeid av forskjellig slag, trearbeid, kjøttproduksjon og annet som er av interesse for både norske og utenlandske turister. Nå ønsker turistinformasjonen at disse produsentene gjør seg synlige og de ønsker at, både de på Namdalseid og andre steder, lager et informasjonsskriv om seg selv.

– Man forstår at det å reklamere for sine produkter i forskjellige infokataloger er kostbart, men kom og fortell oss hva dere driver med. Lag et skriv om hvem du er, hva du driver med, og hvor du holder til så kan vi informere turister og besøkende om aktiviteter i bygda. Det vil gi et bra tilbud til småskalaprodusenter og slike tilbud er alltid populære blant turister. Slike infoskriv må oppdateres hvert år og vi kan ha de i en perm her på kontoret, sier Arnfinn på Innbyggertorget/turistinformasjonen på Namdalseid.

Mer om Turistinformasjon finner man på hjemmesiden til Namsos kommune under punktet «Kultur, idrett og fritid».
Eller ta kontakt med Arnfinn A. Helland – telefon 74 21 71 00 eller epost arnfinn-amundsen.helland@namsos.kommune.no

Innbyggerpunkt
På Statland finner man Turistinformasjon på Statland Servicesenter AS som er et populært møtepunkt for både innbyggere og gjennomreisende på Statland. Her betjener de det kommunale innbyggerpunktet med avtalte kommunale tjenester til innbyggerne, turister og besøkende. Her tilbys et lite bibliotek, trådløst internett, og hjelp med kommunale informasjoner, veiledning og ikke minst turistinformasjon.

– Bobiltrafikken har tatt seg opp mye i helgene så vi håper på mange turister etter hvert. Vi har solgt en del turkart, festningen på Utvorda er et spennende turistmål. Turisttrafikken bruker vanligvis å ta seg opp i midten av juni så vi håper at ikke koronaen begrenser altfor mye. Det blir spennende å se hvordan sommeren blir, sier daglig leder ved Statland Servicesenter Solveig Monsen.

På Innbyggerpunkt Statland møter man daglig leder Solveig Monsen, – etterspørsel etter turkart og info om kystfortanlegget på Utvorda er populært. (Foto: Privat).

 

Kjekt med bibliotek sammen med turistinformasjonen. Her finnes bøker for alle slag turbehov!

 

Ei flott infotavle med oversikt over møteplasser og annet i nærområdet Namdalseid Sentrum, den står ved Prix-butikken.

 

Kommunale opplysningsskilt ved samfunnshuset.

 

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonse