Innbyggertorget svarer på telefoner og låner ut ebøker

Arnfinn Helland på innbyggertorget i Namdalseid.

NAMDALSEID

Innbyggertorget er åpent

Innbyggertorget på Namdalseid er åpent som vanlig kl 08.00 til kl 15.30. Her er det stille dager for det er få som kommer innom, forteller Arnfinn Helland når vi snakker med han på telefon.
–Men det er desto flere henvendelser på telefonen enn vanlig, legger han til.

Han forteller at de som ringer gjerne vil ha info om hvor de kan ferdes og om de f.eks. kan dra på hytta. Ellers har han inntrykk av at folk holder seg godt oppdatert om status på koronaviruset via informasjon som kommer fra myndighetene.

-I dag har det vært en del folk fra andre steder i landet som ringer og lurer på hvordan det blir med årets laksefiske, forteller Arnfinn. –Det nærmer seg innbetaling på vald, og folk lurer på om Namdalen blir avstengt. Vi vet ikke noe mer enn det som står i avisen, men informerer om det vi vet, forteller han.

 

Biblioteket er koronastengt, men du kan låne ebøker

Arnfinn forteller også at de fleste har fått med seg at biblioteket er stengt. Her er det satt opp fysiske sperringer så det er ikke mulig å gå inn blant bøkene.

-Det er for å hindre spredning av viruset gjennom bøker forteller han. –Vi tar derfor heller ikke imot innleveringer, og ingen vil få purring på bøker i denne perioden. Alle beholder bøker og lydbøker hjemme til ny beskjed blir gitt.

Brit Randi Sæther Pedersen som er virksomhetsleder og bibliotekssjef forteller at det allerede er en stor økning i utlån av ebøker.

– Flere og flere benytter seg av muligheten til å låne e-bøker. Dette kan du gjøre via appen ebokbib eller via www.bokhylla.no.

Bokhylla er Nasjonalbibliotekets digitaliserte bøker. Det er gratis for alle som bor i Norge og inneholder bøker med utgivelsesår fram til år 2000.

– Bibliotekene i Norge lar deg låne ebøker via appen ebokbib. Her trenger du lånekort og pinkode.

-Hvis du mangler lånekort kan du ringe innbyggertorget (74 21 71 00) og få et lokalt lånekort over telefon sammen med en pinkode. Slik situasjonen er nå så er lokalbiblioteket fleksibelt og ordner dette uten legitimasjon. Det får heller fremvises senere.

-Hvis du har lånekort, men mangler pinkode, kan du få den ved å sende epost med lånekortnummeret til biblioteket@namsos.kommune.no. Innbyggere i Namdalseid kan også ringe Namdalseid lokalbibliotek og få det oppgitt over telefon.

Brit Randi legger for ordens skyld til at biblioteket har et visst antall lisenser på ebøker slik at det ikke er ubegrenset tilgang på de. -Man låner en ebok, og da er lisensen opptatt til boken blir levert tilbake, forklarer hun.

 

Du kan også låne gratis film på nett

Brit Randi forteller at du også kan låne gratis film på nett. Bibliotekene i Norge har tjenesten filmbib.no. Her kan du låne film med bibliotekskortet ditt, forteller hun.

-Dette er en nasjonal tjeneste og derfor er det nødvendig med et nasjonalt lånekort for pålogging.

For å få et nasjonalt lånekort må du være over 16 år og møte opp fysisk på innbyggertorget med legitimasjon. Innbyggertorget har åpent som vanlig fra kl 08.00 til kl 15.30. Her tar vi alle forhåndsregler mot smittevern og holder god avstand til hverandre, sier Brit Randi. – Det er bare å komme innom, og det er ansatte tilstede for å hjelpe innbyggerne våre.

*

Innlegget er oppdatert 19.03.2020 på grunn av nye tiltak mot koronasmitte.

Det er nå ikke lenger mulig å få nye nasjonale lånekort, da kommunen ønsker færrest mulig innom innbyggertorgene. Lokalt lånekort blir utstedt over telefon, og Filmbib blir da bare tilgjengelig for de som allerede har nasjonalt lånekort. 

*

Oppdatering 25. mars 2020

Nasjonalbiblioteket lanserer nå sammen med Bibliotek-Systemer As digitalt nasjonalt lånekort. 
Dette er et fullverdig nasjonalt lånekort som lånere uten nasjonalt lånekort fra før kan skaffe seg ved å registrere seg på nb.bib.no. Tjenesten krever at man identifiserer seg ved hjelp av ID-Porten (MinID, BankID, m.fl.). Som digital nasjonal låner har man tilgang til nasjonale bibliotektjenester som f.eks. Filmbib.  For å få tilgang til tjenester ved lokalt bibliotek må man kontakte biblioteket for å knytte seg opp.

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*