Håper på nye eiere til Nærbutikken

Medlemmer i Statland- og Buvik Sanitetsforening slår et slag for å bevare Nærbutikken på Nord-Statland, t.v. Evelyn Engesdal, Synnøve Kaldahl og Rigmor Finanger

STATLAND

Medlemmer i Statland- og Buvik Sanitetsforening, og flere med de, er bekymret for butikken på Nord-Statland.
– Vi er vel alle bekymret for at vi kan bli uten butikk her på Nord-Statland, ikke noe per dato tilsier at det blir videre butikkdrift her. Da blir det langt til neste butikk som blir enten på Lauvsnes eller Sjøåsen, sier Evelyn Engesdal.

Kari Porsanger har drevet Nærbutikken siden 2001, men nå sier hun at det blir slutt og det kan allerede skje 1.juni. Kari ønsker ikke å stå fram, men tre damer fra sanitetsforeningen tar saken og ønsker at nye drivere kommer på banen. Stedet har så absolutt behov for en butikk.

Betyr mye

– Den lokale butikken betyr mye for oss og det kan bli mange som ikke kommer seg på handel når de måtte ønske det. Det er greit for de som kjører forbi andre butikker etter arbeidsdagen, men butikken betyr så uendelig mye. I tillegg til vanlig dagligvarer er det post i butikk, medisinutsalg og tipping. Utkjøring av varer gjøres og mange fra Utvorda gjør sin handel her. Butikken er et trivelig samlingspunkt, sier sanitetsdamene.

Det innbyggerne på Nord-Statland ønsker seg nå er at noen melder sin interesse og vil drive butikken videre. For de har mye å lokke med i området ved Namsenfjorden.

– Håper noen ser sitt snitt til å komme til Statland og videreføre Nærbutikken her. Her er det ledige hus, det er skole og barnehage og gode fiskemuligheter i fjorden. Like ved butikken er det ei ny småbåthavn med gjestehavn. Mange har sommerhus/hytter her og det er stor trafikk til hytter i Flatanger.  Her er mulighetene mange om man ønsker å stå på, sier de oppmøtte.

I småbåthavna og gjestehavna er det stor aktivitet på sommeren og her finnes både strøm og vatn. Det snakkes også om å få til drivstoffanlegg til båtfolket.
– Ellers er det diverse lag og foreninger som har aktiviteter for familier og her er også basseng. En flott restaurant, «Fossekailln», er også i nærheten av småbåthavna. Denne ligger ute for salg. Bensinstasjon og taxinæring finnes så det meste er her, men butikken må vi ikke miste. E itj butikken her så bli det rart, sier Evelyn Engesdal, Synnøve Kaldahl og Rigmor Finanger.

 

Butikkeier Kari Porsanger uttalte i januar 2018: – Jeg skal holde ut til det kommer ny eier! Nå håper alle at det kommer ny eier på butikken ganske så snart.

 

Nærbutikken ligger flott til med tanke på småbåthavna.

 

 

 

Tegn frivillig abonnement!

Setter du pris på Lokalavisa Fjordtilfjord? Har du lyst til å støtte oss med et lite månedlig beløp?

 

Velg månedlig beløp
Betalingsdetaljer
 
 
 
 
 
Total  

 

Annonse
.
.

FLERE NYHETER

AnnonseAnnonseVær den første til å kommentere

Skriv en respons

Epostadressen din vil ikke vises.


*